Aanmelden vmbo leerjaar 1

Vind hieronder alle info over het aanmelden voor onze vmbo-opleiding leerjaar 1 voor het schooljaar 2023-2024. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de intakeprocedure.

Informatie aanmelden vmbo leerjaar 1

SintLucas vmbo is een creatief vmbo dat opleidt voor de creatieve industrie. Om jouw schoolcarrière zo succesvol mogelijk te maken en je goed voor te bereiden op ons vmbo werken wij met een creatieve intake. Zo gaan wij kijken naar jouw creatieve en artistieke aanleg.

Onze aanmeldprocedure voor schooljaar 2023-2024 bestaat daarom uit twee stappen, de creatieve intake en de aanmelding.

De aanmeldperiode van schooljaar 2023-2024 is verstreken.

Stap 1: inschrijven voor creatieve intake
Je schrijft je eerst in voor de creatieve intake. Deze inschrijving is van 28 januari tot en met 3 februari 2023 en verloopt via onze website www.sintlucas.nl.

De uitvoering van de creatieve intake zal plaatsvinden tussen 13 februari en 3 maart 2023 met uitzondering van de carnavalsvakantie. De uitslag van de creatieve intake ontvangen jouw ouder(s)/verzorger(s) via een e-mail op 8 maart 2023.

De creatieve intake bestaat uit twee onderdelen:

  • Beoordeling creatief werk: tijdens het intakegesprek laat je jouw portfolio zien aan onze docenten en vertel je over je eigen werk. Dit zijn bijvoorbeeld tekeningen, ruimtelijk werk van klei of hout dat je bij het vak handvaardigheid hebt gemaakt of digitaal werk zoals foto’s of filmpjes.
  • Thuisopdracht: voor de creatieve intake krijg je een thuisopdracht. Deze opdracht staat vanaf de open dag vmbo op 28 januari 2023 op onze website. Bekijk hier de thuisopdracht. Het resultaat van die opdracht laat je tijdens het intakegesprek aan ons zien.

Stap 2: aanmelding SintLucas vmbo
Op 6 en 7 maart 2023 kan jij je via onze website online aanmelden bij SintLucas, hiervoor heb je jouw BSN nummer nodig. Je kan je alleen aanmelden als je vooraf een creatieve intake hebt gedaan. Heb je hulp nodig tijdens het aanmelden? Dan kan je op 6 maart tussen 15.00 – 18.00 uur en 7 maart tussen 15.00 – 17.00 uur bij ons op school terecht (Torenallee 75, Eindhoven). Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Neem hiervoor wel je BSN nummer mee.

Op 8 maart krijg je de uitslag creatieve intake en hoor je of we jouw aanmelding verder in behandeling nemen. Indien we je aanmelding niet in behandeling nemen kun je jezelf tot en met 10 maart aanmelden op een andere school. Let op: is je andere school ook een lotingschool meld je hier dan ook aan op 6 of 7 maart.

Antoon Schellenscollege, Helder en de EOA
Leerlingen die op het moment van aanmelden onderwijs volgen op het Antoon Schellenscollege, Helder HAVO/VWO, Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) kunnen zich aanmelden in de aanmeldweek van 6 en 7 maart.

Vragen?
Heb je vragen over de aanmelding en toelating? Stuur dan een mailtje naar intake-vmbo@sintlucas.nl.

Filmpje intake

In het onderstaande filmpje vertellen een docent en een leerling meer over de intake. Ga met je muis over de afbeelding om het filmpje te starten of klik op de afbeelding om het filmpje te starten.