Aanmelden vmbo leerjaar 1

Vind hieronder alle info over het aanmelden voor onze vmbo-opleiding leerjaar 1 voor het schooljaar 2024-2025.

Informatie aanmelden vmbo leerjaar 1

SintLucas vmbo is een creatief vmbo waar we inspringen op technologische ontwikkelingen   en waar je opgeleid wordt voor de creatieve industrie. We bieden het profiel Media, Vormgeving en ICT aan, kortweg: MVI. Dit betekent dat je uiteindelijk naast de creatieve vakken ook examen doet in Nederlands, Engels, natuur/scheikunde, wiskunde en economie of geschiedenis. Om jouw schoolcarrière zo succesvol mogelijk te maken en je goed voor te bereiden op ons vmbo werken wij met een creatieve intake. Zo gaan wij kijken naar jouw creatieve aanleg.

Onze aanmeldprocedure voor schooljaar 2024-2025 bestaat daarom uit twee stappen, de creatieve intake en de aanmelding.

Stap 1a: Inschrijven creatieve intake 
Je schrijft je eerst in voor de creatieve intake. Deze inschrijving is van 27 januari tot en met 23 februari 2024 en verloopt via onze website www.sintlucas.nl.

Stap 1b: Uitvoering creatieve intake
De uitvoering van de creatieve intake zal plaatsvinden tussen 19 februari en 15 maart 2024. Vanaf dit schooljaar gaan we de creatieve intake op een andere manier uitvoeren. Voor de creatieve intake is het niet meer nodig om een portfolio te maken. Ook de thuisopdracht vervalt. Voor de creatieve intake kom je naar SintLucas en werk je zelfstandig aan een aantal opdrachten die je van ons krijgt.

Tijdens deze opdrachten kijken we naar:

  • Divergent denken (zoveel mogelijk verschillende ideeën bedenken );
  • Flexibiliteit (met je ideeën  in verschillende richtingen denken);
  • Originaliteit (een ongebruikelijk of niet veel voorkomend idee bedenken);
  • Het uitleggen van de keuzes die je maakt aan de creatieve docent (je hoeft niets klassikaal te presenteren).

Op deze pagina vind je vanaf de open dag (27 januari 2024) een voorbeeldopdracht.

Stap 1c: Uitslag creatieve intake
De uitslag van de creatieve intake ontvangen jouw ouder(s)/verzorger(s) via e-mail uiterlijk een week na de creatieve intake. Bij een positieve uitslag voor de creatieve intake kun je door naar stap 2a: aanmelding SintLucas vmbo. Bij een negatieve uitslag voor de creatieve intake kun je jezelf niet meer aanmelden bij SintLucas vmbo.

 
Stap 2a: aanmelding SintLucas vmbo 
Vanaf dit schooljaar is er een centrale aanmeldweek voor heel Nederland. Vanaf 25 maart 2024 t/m 31 maart 2024 kun jij je via onze website online aanmelden bij SintLucas, hiervoor heb je jouw ID of paspoort nodig. Je kunt je alleen aanmelden als je vooraf een creatieve intake hebt gedaan en deze positief is beoordeeld.

Heb je toch hulp nodig bij het aanmelden? Dan kan je op maandag 25 maart tussen 15.00 – 17.00 uur en dinsdag 26 maart tussen 15.00 – 17.00 uur bij ons op school terecht (Torenallee 75, Eindhoven) zodat wij je kunnen helpen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Neem hiervoor wel je ID of paspoort mee.

Omdat SintLucas een lotingschool is, is het nodig jezelf ook op een andere school aan te melden tijdens de aanmeldweek. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen zal er een lotingsprocedure gestart worden voor alle leerlingen die een positieve uitslag hebben ontvangen op de creatieve intake én zich hebben aangemeld.

Stap 2b: Loting 
Na de aanmeldweek volgt er op dinsdag 2 april 2024 een loting door een notaris. Er worden 130 leerlingen ingeloot. Op 3 april 2024 ontvang je de uitslag van de loting via een e-mail. Dit kan zijn voorlopig ingeloot, wachtlijst of definitief uitgeloot. Wanneer je bij de groep voorlopig ingeloot of wachtlijst behoort dan is dit een voorlopige uitslag. Let op: leerlingen die op meerdere scholen zijn ingeloot ontvangen een e-mail met verzoek om 4 of 5 april 2024 bij de school van voorkeur te bevestigen dat leerling gebruik wil maken van de plaatsing.

Stap 2c: Ondersteuningsbehoefte onderzoeken
We zullen daarna jouw ondersteuningsbehoefte onderzoeken. Dit doen we door te kijken naar jouw gegevens die de basisschool met ons heeft gedeeld. Ook nemen we contact op met jouw leerkracht van groep 8.

Stap 2d: definitieve uitslag
Hierna volgt de definitieve uitslag op 8 mei 2024 via e-mail. Wanneer je bent afgewezen dan helpen wij je bij het zoeken van een passende school. Wanneer je bent aangenomen dan heten we je voor schooljaar 2024-2025 van harte welkom op SintLucas vmbo leerjaar 1. 19 juni zal de eerste kennismakingsdag zijn met je nieuwe klasgenoten en mentor. Je ontvangt hier nog een uitnodiging voor.

Antoon Schellenscollege, Helder en de EOA 
Leerlingen die op het moment van aanmelden onderwijs volgen op het Antoon Schellenscollege, Helder HAVO/VWO, Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) kunnen zich aanmelden in de aanmeldweek van 25 t/m 31 maart 2024.

Vragen?
Heb je vragen over de creatieve intake, aanmelding of toelating? Stuur dan een e-mail naar intake-vmbo@sintlucas.nl. Of kom naar een proefles waar je ouder(s) of verzorger(s) een presentatie met informatie over onze school en opleiding krijgen en een rondleiding door de school, terwijl jij een creatieve workshop volgt.