Aanmelden vmbo leerjaar 1

Vind hieronder alle info over het aanmelden voor onze vmbo-opleiding leerjaar 1 voor het schooljaar 2023-2024. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de intakeprocedure.

Aanmelden vmbo leerjaar 1

SintLucas vmbo is een creatief vmbo dat opleidt voor de creatieve industrie. Om jouw schoolcarrière zo succesvol mogelijk te maken en je goed voor te bereiden op ons vmbo werken wij met een creatieve intake. Zo gaan wij kijken naar jouw creatieve en artistieke aanleg.

Onze aanmeldprocedure voor schooljaar 2023-2024 bestaat daarom uit twee stappen, de creatieve intake en de aanmelding.

Stap 1: inschrijven voor creatieve intake
Je schrijft je eerst in voor de creatieve intake. Deze inschrijving is van 28 januari tot en met 3 februari 2023 en verloopt via onze website www.sintlucas.nl.

De uitvoering van de creatieve intake zal plaatsvinden tussen 13 februari en 3 maart 2023 met uitzondering van de carnavalsvakantie. De uitslag van de creatieve intake ontvangen jouw ouder(s)/verzorger(s) via een e-mail op 8 maart 2023.

De creatieve intake bestaat uit twee onderdelen:

  • Beoordeling creatief werk: tijdens het intakegesprek laat je jouw portfolio zien aan onze docenten en vertel je over je eigen werk. Dit zijn bijvoorbeeld tekeningen, ruimtelijk werk van klei of hout dat je bij het vak handvaardigheid hebt gemaakt of digitaal werk zoals foto’s of filmpjes.
  • Thuisopdracht: voor de creatieve intake krijg je een thuisopdracht. Deze opdracht staat vanaf de open dag vmbo op 28 januari 2023 op onze website. Het resultaat van die opdracht laat je tijdens het intakegesprek aan ons zien.

Stap 2: aanmelding SintLucas vmbo
Op 6 en 7 maart 2023 kan jij je aanmelden bij SintLucas. Je kan je alleen aanmelden als je vooraf een creatieve intake hebt gedaan. Het aanmelden kan op verschillende manieren. De documenten over het aanmelden zullen we gaan plaatsen in het zwarte blok hiernaast.

Antoon Schellenscollege, Helder en de EOA
Leerlingen die op het moment van aanmelden onderwijs volgen op het Antoon Schellenscollege, Helder HAVO/VWO, Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) kunnen zich aanmelden in de aanmeldweek van 6 en 7 maart.

Vragen?
Heb je vragen over de aanmelding en toelating? Stuur dan een mailtje naar intake-vmbo@sintlucas.nl.

Aanmeldprocedure leerjaar 1 vmbo

Meer informatie over de aanmeldprocedure van leerjaar 1 vmbo volgt zo spoedig mogelijk.

Filmpje intake

In het onderstaande filmpje vertellen een docent en een leerling meer over de intake. Ga met je muis over de afbeelding om het filmpje te starten of klik op de afbeelding om het filmpje te starten.