Aanmelden vmbo leerjaar 1

Vind hieronder alle info over het aanmelden voor onze vmbo-opleiding leerjaar 1 voor het schooljaar 2022-2023. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de intakeprocedure.

Aanmelden vmbo leerjaar 1

Het aanmelden voor schooljaar 2022-2023 is mogelijk van 7 t/m 11 maart 2022. Het aanmelden kan via de post, email, LDOS* of je kunt het papier komen afgeven bij ons op SintLucas. Documenten m.b.t. het aanmeldproces zijn te vinden in het zwarte blok hiernaast.

Aanmelden via post
Per post stuur je het aanmeldformulier op naar:

SintLucas
t.a.v. Servicepunt
Postbus 872
5600 AW Eindhoven

Aanmelden via e-mail
Per email stuur je het aanmeldformulier op naar: intake-vmbo@sintlucas.nl

Aanmelden via *LDOS
*LDOS is een leerling dossier overdracht systeem dat de meeste scholen in Eindhoven gebruiken. Via dit is het ook mogelijk dat ouders een aanmelding doen bij een VO school. De keuze voor dit systeem ligt bij de basisschool. Met die systeem is het niet mogelijk om op 2 scholen aan te melden.

Indien je buiten het samenwerkingsverband Eindhoven-Kempenland woont en graag naar SintLucas zou willen gaan kun je het aanmeldformulier downloaden in het zwarte blok hiernaast.

Aanmelden op locatie
Kom je het formulier afgeven dan kan dat op dinsdag 8 maart 2022 van 16.00 – 20.00 uur of op donderdag 10 maart van 16.00 – 20.00 uur. Tijdens de aanmeldweek draait het om het aanmelden op SintLucas, de intake zal later plaatsvinden. Indien je de aanmelding doet via de email of post dan krijg je van ons een bevestiging. Geef je het formulier af of meld je aan via LDOS dan krijg je geen bevestiging vanuit SintLucas. voor de verwerking van de aanmeldingen kijken we niet naar de datum waarop we het formulier ontvangen hebben. Natuurlijk moet het wel voor de uiterste inleverdatum bij ons binnen zijn.

Vragen?
Heb je vragen over de aanmelding en toelating, kijk dan eerst even in het zwarte blok hiernaast voor de veel gestelde vragen. Mocht je daarna nog vragen hebben horen we het graag via intake-vmbo@sintlucas.nl.

Aanmeldprocedure leerjaar 1 vmbo

Vanaf het schooljaar 2020-2021 zijn de aparte aanmeldmomenten voor OPP- en reguliere leerlingen komen te vervallen. We hebben binnen het samenwerkingsverband Eindhoven-Kempenland afgesproken om te werken met één aanmeldmoment.

OPP-leerlingen zijn leerlingen die structureel extra ondersteuning nodig hebben binnen het Voortgezet Onderwijs (VO). Dit zijn sowieso de volgende leerlingen:

  • De leerling volgt op het moment van aanmelding speciaal onderwijs;
  • De leerling heeft binnen SintLucas structureel een coach nodig;
  • De leerling voldoet aan de LWOO-norm.

Antoon Schellenscollege, Helder en de EOA
Leerlingen die op het moment van aanmelden onderwijs volgen op het Antoon Schellenscollege, Helder HAVO/VWO, Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) kunnen zich aanmelden in de aanmeldweek van 7 t/m 11 maart.

Intakeprocedure

Na je aanmelding krijgen we jouw gegevens van de basisschool. Vervolgens nodigen we jou uit voor een intake. Deze intake bestaat uit een intakegesprek met twee creatieve docenten.

  • Tijdens een intakegesprek vertel jij waarom je naar onze school wilt komen en laat je jouw portfolio zien. Dit is jouw eigen creatief werk.
  • Je krijgt met de uitnodiging van de intake een thuisopdracht waarmee je kunt laten zien dat je creatieve aanleg hebt. Op basis van deze dingen bekijken we samen of je bij SintLucas past.

Filmpje intake

In het onderstaande filmpje vertellen een docent en een leerling meer over de intake. Ga met je muis over de afbeelding om het filmpje te starten of klik op de afbeelding om het filmpje te starten.