Aanmelden MBO

Lees op deze pagina wat de aanmeld- en toelatingsprocedure is voor onze mbo-opleidingen.

Aanmelding en toelating

Aanmelden

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij SintLucas voor het studiejaar 2022-2023 kan vanaf 1 november 2021, 09.00 uur via onze website. De sluitingsdatum is in principe 1 mei 2022. Deze datum is echter afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Als er nog plaatsen beschikbaar zijn kan je jezelf ook nog na 1 mei aanmelden. SintLucas heeft voor alle opleidingen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst (de aanmelding dient wel compleet te zijn). Sommige opleidingen kunnen eerder vol zijn dan 1 mei, anderen hebben nog langer plaatsen open.

Heb je een vraag over de aanmeldingsprocedure bij SintLucas? Stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.

Toelating

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor alle opleidingen geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten waaruit blijkt dat je je goed hebt georiënteerd op een opleiding bij SintLucas. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de toelatingsprocedure.

1.    Voor de clusters/opleidingen:

  • Vormgeven & ambacht
  • Mediavormgeving
  • Fotografie
  • Audiovisueel specialist
  • Ruimtelijk vormgeven

selecteren wij, naast de juiste vooropleiding en verplichte activiteiten, op de aanvullende eis creatieve aanleg. Het advies dat we je na de toelatingsprocedure geven is bindend, SintLucas beslist of je wel of niet met de opleiding mag starten. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze clusters.

2.    Voor de opleidingen

  • Media- & evenementenmanagement;
  • Podium- & evenemententechniek;
  • Allround mediamaker
  • Software development

geldt deze aanvullende eis (van creatieve aanleg) niet. Wel dien je de juiste vooropleiding te hebben en te voldoen aan verplichte activiteiten. Je ontvangt na de toelatingsprocedure een advies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Dit advies is niet bindend, de beslissing is aan jou. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze opleidingen.

Portfolio

Voor de toelating van de opleidingen Vormgeven & ambacht, Ruimtelijk vormgeven, Mediavormgeving, Fotografie, Audiovisueel specialist, Software development en Allround mediamaker vragen we een portfolio. Wat is dat eigenlijk en waar moet het aan voldoen? Download hier de toelichting.

Ondersteuning

Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden tijdens je opleiding of passend onderwijs. Klik dan op deze link voor meer informatie.

Bindend studieadvies

Met de invoering van de Wet vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo per 1 augustus 2017 is het voor scholen verplicht een bindend studieadvies (BSA) te geven aan studenten van mbo-opleidingen. Iedere student krijgt tussen de 9 en 12 maanden na de start van zijn of haar opleiding een bindend studieadvies (BSA). Met een BSA geeft SintLucas aan of de student geschikt is voor de opleiding. Het advies is bindend en wordt gebaseerd op studieresultaten waarbij persoonlijke omstandigheden meegewogen kunnen worden. Het BSA kan positief of negatief zijn. Bij een positief advies heeft het opleidingsteam er vertrouwen in dat de student de opleiding met succes kan afronden. Bij een negatief advies werkt dit anders. In dit geval krijgt de student vooraf eerst een waarschuwing en de mogelijkheid om zich te verbeteren (verbeteradvies). Als de student het niet gelukt is zichzelf te verbeteren volgt een negatief advies. In dit geval kan SintLucas de onderwijsovereenkomst ontbinden en moet de student stoppen met de opleiding. SintLucas begeleidt de student met het zoeken naar een andere opleiding.

Digitaal doorstroomdossier

Het digitale doorstroomdossier (DDD) is niet vereist om je aanmelding compleet te maken. Ook komt het niet aan bod in het toelatings- of adviesgesprek. Het DDD dient als het startdocument voor je loopbaancoach als je bij SintLucas begint. Indien op het voortgezet onderwijs zit ontvang je de informatie/ de code van het DDD van jouw mentor. In alle andere gevallen kan je zelf een code aanvragen via deze website. Vul onder ‘Ik heb nog geen wachtwoord’ jouw e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in. Vul vervolgens in het volgende scherm de activatiecode R76N9HEV en je Burgerservicenummer in. Als je bent ingelogd kun je een dossier aanmaken.

Toelatingsprocedure film