Aanmelden MBO

Lees op deze pagina wat de aanmeld- en toelatingsprocedure is voor onze mbo-opleidingen voor het schooljaar 2020-2021

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij SintLucas voor het studiejaar 2019-2020 is niet meer mogelijk. 

Aanmelden voor schooljaar 2020-2021 is mogelijk vanaf 1 november 2019, 09.00 uur.

 

Informatie toelatingsprocedure

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor alle opleidingen geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten waaruit blijkt dat je je goed hebt georiënteerd op een opleiding bij SintLucas. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de toelatingsprocedure.

1.    Voor de clusters:

  • Vormgeven & ambacht;
  • Vormgeven, media & technologie;
  • Ruimtelijk vormgeven

selecteren wij, naast de juiste vooropleiding en verplichte activiteiten, op de aanvullende eis creatieve aanleg. Het advies dat we je na de toelatingsprocedure geven is bindend, SintLucas beslist of je wel of niet met de opleiding mag starten. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze clusters.

2.    Voor de opleidingen

  • Media- & evenementenmanagement;
  • Podium- & evenemententechniek;
  • Allround mediamaker

geldt deze aanvullende eis (van creatieve aanleg) niet. Wel dien je de juiste vooropleiding te hebben en te voldoen aan verplichte activiteiten. Je ontvangt na de toelatingsprocedure een advies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Dit advies is niet bindend, de beslissing is aan jou. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze opleidingen.

Portfolio

Voor de toelating van de opleidingen Vormgeven & ambacht, Ruimtelijk vormgeven, Vormgeven media & technologie en Allround mediamaker vragen we een portfolio. Wat is dat eigenlijk en waar moet het aan voldoen? Download hier de toelichting.

Digitaal doorstroomdossier

Het digitale doorstroomdossier (DDD) is niet vereist om je aanmelding compleet te maken. Ook komt het niet aan bod in het toelatings- of adviesgesprek. Wel hebben we jouw DDD nodig om te beslissen over plaatsing of afwijzing voor de opleiding. Daarnaast dient het als startdocument voor je loopbaancoach als je bij SintLucas begint. Je ontvangt informatie over het DDD van je mentor. Ontvang je geen code van je mentor of zit je niet op het voortgezet onderwijs, ga dan naar deze website. Vul onder ‘Ik heb nog geen wachtwoord’ jouw e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in. Vul vervolgens in het volgende scherm de activatiecode R76N9HEV en je Burgerservicenummer in. Als je bent ingelogd kun je een dossier aanmaken.

Ondersteuning

Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden tijdens je opleiding of passend onderwijs. Klik dan op deze link voor meer informatie.

Toelatingsprocedure film