Aanmelden MBO

Lees op deze pagina wat de aanmeld- en toelatingsprocedure is voor onze mbo-opleidingen voor het schooljaar 2019-2020.

Aanmelden voor een mbo-opleiding bij SintLucas voor het studiejaar 2019-2020 kan vanaf 1 november 2018. De sluitingsdatum is uiterlijk 6 september 2019. SintLucas heeft voor alle opleidingen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier voor het aantal beschikbare plaatsen. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst (de aanmelding dient wel compleet te zijn). Aanmelden voor schooljaar 2020-2021 is mogelijk vanaf 1 november 2019, 09.00 uur. 

Aanmelden

Vanaf 1 november 2018 kun je je aanmelden door onderstaand op de opleiding van je keuze te klikken. Je komt dan in de aanmeldmodule. Voor je aanmelding vragen we een aantal gegevens waaronder je BSN-nummer en informatie over je vooropleiding. Als je aanmelding compleet is, ontvang je hiervan een bevestiging via e-mail en krijg je toegang tot je persoonlijke toelatingspagina waar je meer informatie over het toelatingstraject vindt.

Vormgeven & ambacht
Vormgeven product, ruimte & media
Media- & evenementenmanagement  (Let op: deze opleiding verhuist naar Boxtel)
Podium- & evenemententechniek

NB. Voor de opleiding Media- & evenementenmanagement is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt en geldt een wachtlijst. Je kunt nog steeds aanmelden en afhankelijk van het definitieve aantal studenten dat geplaatst wordt, ontvang je een uitnodiging voor de toelatingsprocedure.

Vormgeven, Media & Technologie en Digital Publishing 
Voor deze opleidingen kan niet meer aangemeld worden. Deze zitten vol, ook voor de wachtlijst hebben we het maximaal aantal aanmeldingen bereikt.

Je kunt je aanmelden voor één van onze opleidingen. Indien tijdens het toelatingsgesprek blijkt dat je interesse en talent beter aansluiten bij een andere opleiding, dan kun je in het toelatingstraject voor die opleiding aansluiten mits er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Toelatingsprocedure

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor alle opleidingen geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten waaruit blijkt dat je je goed hebt georiënteerd op een opleiding bij SintLucas. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de toelatingsprocedure.

1.    Voor de clusters:

  • Vormgeven & ambacht;
  • Vormgeven, media & technologie;
  • Vormgeven product, ruimte & media

selecteren wij, naast de juiste vooropleiding en verplichte activiteiten, op de aanvullende eis creatieve aanleg. Het advies dat we je na de toelatingsprocedure geven is bindend, SintLucas beslist of je wel of niet met de opleiding mag starten. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze clusters.

2.    Voor de opleidingen

  • Media- & evenementenmanagement;
  • Podium- & evenemententechniek;
  • Digital publishing

geldt deze aanvullende eis (van creatieve aanleg) niet. Wel dien je de juiste vooropleiding te hebben en te voldoen aan verplichte activiteiten. Je ontvangt na de toelatingsprocedure een advies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Dit advies is niet bindend, de beslissing is aan jou. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze opleidingen.

Portfolio

Voor de toelating van de opleidingen Vormgeven & ambacht, Vormgeven product, ruimte & media, Vormgeven media & technologie en Digital publishing vragen we een portfolio. Wat is dat eigenlijk en waar moet het aan voldoen? Download hier de toelichting.

Digitaal doorstroomdossier

Het digitale doorstroomdossier (DDD) is niet vereist om je aanmelding compleet te maken. Ook komt het niet aan bod in het toelatings- of adviesgesprek. Wel hebben we jouw DDD nodig om te beslissen over plaatsing of afwijzing voor de opleiding. Daarnaast dient het als startdocument voor je loopbaancoach als je bij SintLucas begint. Je ontvangt informatie over het DDD van je mentor. Ontvang je geen code van je mentor of zit je niet op het voortgezet onderwijs, ga dan naar deze website. Vul onder ‘Ik heb nog geen wachtwoord’ jouw e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in. Vul vervolgens in het volgende scherm de activatiecode R76N9HEV en je Burgerservicenummer in. Als je bent ingelogd kun je een dossier aanmaken.

Ondersteuning

Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden tijdens je opleiding of passend onderwijs. Klik dan op deze link voor meer informatie.

Toelatingsprocedure film