Klik op de opleiding waarvoor je jezelf wil aanmelden. Door op de link te klikken ga je naar onze aanmeldomgeving waar je jezelf kan aanmelden voor de opleiding van jouw keuze. Heb je een vraag over de aanmeldingsprocedure bij SintLucas? Stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.
LET OP: voor de opleidingen: Vormgeven en ambacht en Mediavormgeven (Crossmedia vormgeven, Digital design en motion en Creative technologies) en Mediavormgeven verkort werken we met een wachtlijst, omdat we voor deze opleidingen het maximaal aantal aanmeldingen hebben bereikt. Je kunt nog steeds aanmelden en komt dan op een wachtlijst. Je kunt wel een tweede keus opgeven.
Voor de opleiding Fotografie en Software development hebben we het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Voor deze opleiding werken we niet met een wachtlijst. Aanmelden voor deze opleiding is niet meer mogelijk.
Aanmelden voor een mbo-opleiding voor schooljaar 2023-2024 kan vanaf 1 november 2022 om 09.00 deze pagina. De sluitingsdatum is in principe 1 mei 2023. Deze datum is echter afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
SintLucas heeft voor de volgende opleidingen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar:
De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst (de aanmelding dient wel compleet te zijn). Sommige opleidingen kunnen eerder vol zijn dan 1 mei, anderen hebben nog langer plaatsen open. Heb je een vraag over de aanmeldingsprocedure bij SintLucas? Stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.
Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor alle opleidingen geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten waaruit blijkt dat je je goed hebt georiënteerd op een opleiding bij SintLucas (op basis van WEB, artikel 8.1.1c). Hieronder leggen we uit hoe de de toelating in zijn werk gaat. Bekijk het filmpje onderaan deze pagina voor meer informatie over de toelatingsprocedure.
selecteren wij, naast de juiste vooropleiding en verplichte activiteiten, op de aanvullende eis creatieve aanleg. Voor de opleiding Ruimtelijk vormgeven geldt hiernaast ook de aanvullende eis ruimtelijk inzicht (op basis van WEB, artikel 8.2.2a). Het studiekeuzeadvies dat we je na de toelatingsprocedure geven is bindend, SintLucas beslist of je wel of niet met de opleiding mag starten. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze clusters.
geldt deze aanvullende eis (van creatieve aanleg en ruimtelijk inzicht) niet. Wel dien je de juiste vooropleiding te hebben en te voldoen aan verplichte activiteiten. Je ontvangt na de toelatingsprocedure een studiekeuzeadvies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Dit studiekeuzeadvies is niet bindend, de beslissing is aan jou. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze opleidingen.
Voor de toelating van de opleidingen Vormgeven & ambacht, Ruimtelijk vormgeven, Mediavormgeving, Fotografie, Audiovisueel specialist, Software development en Allround mediamaker vragen we een portfolio. Wat is dat eigenlijk en waar moet het aan voldoen? Download hier de toelichting.
Wil je meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden tijdens je opleiding of passend onderwijs. Klik dan op deze link voor meer informatie.
Met de invoering van de Wet educatie en beroepsonderwijs tot het mbo per 1 augustus 2017 is het voor scholen verplicht een bindend studieadvies (BSA) te geven aan studenten van mbo-opleidingen. Iedere student krijgt tussen de 9 en 12 maanden na de start van zijn of haar opleiding een bindend studieadvies (BSA). Met een BSA geeft SintLucas aan of de student geschikt is voor de opleiding. Het advies is bindend en wordt gebaseerd op studieresultaten waarbij persoonlijke omstandigheden meegewogen kunnen worden. Het BSA kan positief of negatief zijn. Bij een positief advies heeft het opleidingsteam er vertrouwen in dat de student de opleiding met succes kan afronden. Bij een negatief advies werkt dit anders. In dit geval krijgt de student vooraf eerst een waarschuwing en de mogelijkheid om zich te verbeteren (verbeteradvies). Als de student het niet gelukt is zichzelf te verbeteren volgt een negatief advies. In dit geval kan SintLucas de onderwijsovereenkomst ontbinden en moet de student stoppen met de opleiding. SintLucas begeleidt de student met het zoeken naar een andere opleiding.
Het digitale doorstroomdossier (DDD) is niet vereist om je aanmelding compleet te maken. Ook komt het niet aan bod in het toelatings- of adviesgesprek. Het DDD dient als het startdocument voor je loopbaancoach als je bij SintLucas begint. Indien op het voortgezet onderwijs zit ontvang je de informatie/ de code van het DDD van jouw mentor. In alle andere gevallen kan je zelf een code aanvragen via deze website. Vul onder ‘Ik heb nog geen wachtwoord’ jouw e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in. Vul vervolgens in het volgende scherm de activatiecode R76N9HEV en je Burgerservicenummer in. Als je bent ingelogd kun je een dossier aanmaken.