SintLucas - werken bij

"Hier voel ik me thuis"

Leerling aan het woord

Loet van Eijk deed dit schooljaar eindexamen op ons vmbo. En hij blijft nog even bij ons. Na de zomer start hij met mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie. Waarom spreekt SintLucas hem zo aan?

“Ik was altijd creatief bezig. Na de basisschool ging ik daarom naar SintLucas en hier heb ik heel veel geleerd. Als je een opdracht krijgt, word je soms echt in het diepe gegooid. Je moet het zelf gaan proberen.” Loet vindt het belangrijk dingen zelf te ontdekken. Dat zijn docenten er altijd zijn als het nodig is, vindt hij ook erg fijn. “En je hebt hier leuke docenten, dat helpt ook!”

 

Hier voel ik me thuis

Je hoort het vaker: leerlingen en studenten voelen zich hier thuis, ze kunnen zichzelf zijn. Loet begint hier meteen over: “We laten iedereen ook erg in elkaars waarden. Als je je ergens goed bij voelt, dan is het goed. Ik zie op andere scholen dat dat niet altijd zo is. Als je dan ergens niet bij hoort of als je iets anders bent dan de rest, val je er meteen buiten.” In het eerste en tweede schooljaar werd daar in de personalitylessen aandacht aan besteed. Een soort levensbeschouwing. “Daar leerde je ook hoe je met elkaar omgaat en hoe je elkaar in je waarden laat.”

De toekomst

De vader van Loet heeft een autobedrijf, dus werken met auto’s en verkopen van auto’s is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Dat heeft hem nog wel even doen twijfelen over zijn toekomst. “Ik heb besloten dat ik echt iets wil doen met producten ontwerpen en in de markt zetten. Reclames bedenken, video’s maken en campagnes ontwerpen.” Het feit dat SintLucas een goede basis biedt voor deze toekomst, maakt dat Loet heeft gekozen om na zijn vmbo bij SintLucas te blijven.

Loet van Eijk
Loet van Eijk
Atrium VMBO