SintLucas - werken bij

“Er is hier echt heel veel ruimte om je te ontwikkelen”

Student aan het woord

Anouk Bergs studeert Ruimtelijk vormgeven. Ze zat niet lekker in haar vel en heeft een studiejaar overgedaan. Door hulp van medestudenten en docenten, voelt ze zich weer goed!

Zelf initiatief nemen

Anouk deed het tweede jaar van haar studie over. Niet omdat het ze slechte resultaten haalde, maar omdat ze niet lekker in haar vel zat. “Het is op dat moment ook aan jezelf om naar een leraar te stappen en dat aan te geven. Ik merkte dat er meteen actie ondernomen werd, zo fijn!”. Ze sprak met haar loopbaanbegeleider en de decaan van SintLucas. Beiden gaven aan dat ze verder kon studeren op een lager pitje met een half jaar vertraging of een pauze kon inlassen. Dan zou ze het jaar overdoen. Anouk koos voor het laatste en dat heeft haar heel erg goed gedaan. “Ik vind de opleiding heel leuk en zit hier echt op mijn plek. Als ik die pauze niet genomen had, was ik misschien wel genoodzaakt te stoppen”.

Ik heb mezelf echt ontwikkeld

Doordat Anouk een studiejaar heeft overgedaan, is ze zelfbewuster en weet ze waar ze positieve energie van krijgt. “Ik heb mezelf echt ontwikkeld en daar is binnen SintLucas ook veel ruimte voor. Als in de put zit zijn er docenten en andere medewerkers die je helpen er weer uit te klimmen”. Dat doen ze volgens Anouk door concrete tips te geven. Zo had ze een gesprek met een maatschappelijk werker en kreeg ze de mogelijkheid deel te nemen aan initiatieven als adempauze. “Ik weet nu beter wie ik ben en ik zit weer lekker in mijn vel. Natuurlijk nog steeds soms met ups en downs, maar ik weet nu hoe ik daar mee om moet gaan”.

 

 Ruimte voor trots

Er is bij SintLucas volgens Anouk veel aandacht voor persoonlijke groei. “Maar je hebt ook zelf de verantwoordelijkheid om aandacht te geven aan jezelf”. En dan komt trots ook nog om de hoek kijken. “Je leert veel van jezelf, maar naast persoonlijke ontwikkeling heb je ook vakinhoudelijke ontwikkeling. Als je dan terugkijkt op zo’n proces kun je zeggen: hier ben ik trots op. En dat geeft echt een ontzettend fijn gevoel!”.

Anouk Bergs
Anouk Bergs
Student crossmedia