SintLucas Werken bij

Femke van Assouw over online onderwijs

Docent aan het woord

Student aan het werk

Femke van Assouw, docent creativity

“Ik vind het werken bij SintLucas altijd al inspirerend en nu in deze heftige periode helemaal! Het is geweldig om te zien hoe we online, als ‘teams in Teams’, elkaar stimuleren om op creatieve wijze het onderwijs van de toekomst vorm te geven.

Wat fijn ook om online ‘gewoon’ nog centrale momenten met studenten te hebben en hen op die manier een dagritme te kunnen bieden. VMBO- en MBO-studenten hebben behoefte aan structuur en contact. Natuurlijk was het de eerste week even wennen en gaat niet alles perfect. Mijn kat neem de les over, mijn zoontje komt tussendoor iets vragen over zijn eigen schoolwerk. Maar…. mijn studenten zijn fantastisch! Iedereen is aanwezig en luistert keurig naar elkaar. We zijn blij om elkaar weer even te zien.

Verandering is de nieuwe constante, zeg ik altijd. Creatief kunnen denken is van cruciaal belang om vooruit te komen. Creativity is belangrijke soft skill voor de toekomst en een van de fundamentals van SintLucas. Het geeft betekenis om juist in deze tijd een bijdrage te kunnen leveren aan een mooie toekomst van creatief talent.”