De plek waar creatief talent en bedrijven samen komen

SiNTLUCASNXT

Student via NXT aan het werk

In september 2018 is SiNTLUCASNXT gestart, een private organisatie naast SintLucas die zich richt op het creëren van (extra) werkervaring van studenten en oud-studenten en met een aanbod van trainingen en bachelortrajecten op een Leven lang ontwikkelen. Daarnaast houdt SintLucasNXT zich bezig met het ontwikkelen van en experimenteren met vernieuwende onderwijsvormen die bijdragen aan de positie van studenten en alumni op de arbeidsmarkt en bij een vervolgopleiding. Ook speelt SiNTLUCASNXT een rol in de samenwerking met bedrijven die belangrijk zijn voor de toekomst van SintLucas en het onderwijs. Bijvoorbeeld de technologiesector in de regio Brainport.

SiNTLUCASNXT is gevestigd in het Microlab op Strijp-S in Eindhoven en bestaat uit een aantal onderdelen:

JOBS

SiNTLUCASNXT JOBS is het uitzendbureau van SintLucas dat inmiddels meer dan 100 studenten heeft geplaatst in uitzendbanen. Via een uitzendbaan in hun vakgebied kunnen studenten tijdens hun opleiding extra werkervaring opdoen, zodat ze zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. En ze verdienen en nog wat mee ook. De opdrachtgevers geven feedback over de ‘kwaliteit’ van het geleverde werk van de student waarmee SintLucas het onderwijs weer kan verbeteren. De opdrachten voor studenten komen uit verschillende sectoren.

 

CONCEPTSTORE

Studenten van SintLucas maken mooie, unieke producten, bijvoorbeeld bij de opleiding Creatief vakman. Sommigen willen hun eigen bedrijfje starten en verkopen hun producten nu al. De SiNTLUCASNXT CONCEPTSTORE is gestart om studenten, en alumni, in dit proces te ondersteunen. Studenten kunnen online hun producten aanbieden en SiNTLUCASNXT helpt ze in de hele afhandeling van de verkoop. Ze maken extra vlieguren in hun vakgebied en deze ervaring helpt ze bij het opstarten van een eigen onderneming.

U.NXT

Naast cursussen en trainingen voor alumni ontwikkelt SiNTLUCASNXT bacheloropleidingen. Op het gebied van toegepaste creativiteit is er na het mbo weinig aanbod in de regio. Ook zijn er nog weinig bacheloropleidingen die nieuwe vormen van onderwijs bieden (bijvoorbeeld via MOOCs). Beide combineert SintLucas in U.NXT. Samen met de University of Northampton heeft SiNTLUCASNXT de Bachelor Creative Business Studies ontwikkeld. Deze start in september 2020 en focust op het toepassen van creatieve oplossingen op toekomstige problemen. Het leren vindt met name online plaats door middel van MOOCs en in challenges met bedrijven. U.NXT biedt ook de al bestaande Bachelor Visual Communication aan voor SintLucas alumni.

Studenten helpen mee met de SintLucas film