De plek waar creatief talent en bedrijven samen komen

SiNTLUCASNXT

Student via NXT aan het werk

In september 2018 is SiNTLUCASNXT gestart. Een initiatief gericht op het creëren van (extra) werkervaringsmogelijkheden voor studenten en oud-studenten van SintLucas. SiNTLUCAS is onderdeel van SintLucas en is gevestigd op onze beide locaties (Boxtel en Eindhoven). SiNTLUCASNXT bestaat uit:

JOBS

SiNTLUCASNXT JOBS is het uitzendbureau van SintLucas dat inmiddels meer dan 100 studenten heeft geplaatst in uitzendbanen. Via een uitzendbaan in hun vakgebied kunnen studenten tijdens hun opleiding extra werkervaring opdoen, zodat ze zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. En ze verdienen er nog wat mee ook. De opdrachtgevers geven feedback over de ‘kwaliteit’ van het geleverde werk van de student waarmee SintLucas het onderwijs weer kan verbeteren. De opdrachten voor studenten komen uit verschillende sectoren. Meer informatie over JOBS kan je vinden op de website van SiNTLUCASNXT JOBS.

CONCEPTSTORE

Studenten van SintLucas maken mooie, unieke producten, bijvoorbeeld bij de opleiding Creatief vakman. Sommigen willen hun eigen bedrijfje starten en verkopen hun producten nu al. De SiNTLUCASNXT CONCEPTSTORE is gestart om studenten, en alumni, in dit proces te ondersteunen. Studenten kunnen online hun producten aanbieden en SiNTLUCASNXT helpt ze in de hele afhandeling van de verkoop. Ze maken extra vlieguren in hun vakgebied en deze ervaring helpt ze bij het opstarten van een eigen onderneming. Meer over de CONCEPTSTOREKAN kan je vinden op deze website van SiNTLUCASNXT CONCEPTSTORE.

Studenten helpen mee met de SintLucas film