De plek waar creatief talent en bedrijven samen komen

SiNTLUCASNXT

Student via NXT aan het werk

SiNTLUCASNXT is in september 2018 ontstaan vanuit de missie van SintLucas om de allerbeste creatieve opleider te zijn en te blijven. Bij NXT kunnen studenten van het SintLucas MBO échte opdrachten maken en zo praktijkervaring op doen tijdens hun studie. Dat is nog eens iets anders dan vakkenvullen in de supermarkt en iedereen profiteert. Studenten maken zo vlieguren en SintLucas komt meer te weten over de vraag in de creatieve industrie en hoe het onderwijs hierop kan inspelen.

In het kort:

  • Studenten én alumni maken betaalde vlieguren in de opleidingsrichting
  • De ervaring zorgt voor een kickstart van de carrière
  • Feedback uit opdrachten wordt gebruikt om het onderwijs te verbeteren
  • Bedrijven worden ondersteund met creatieve opdrachten

SiNTLUCASNXT bestaat uit:

JOBS

SiNTLUCASNXT JOBS is het uitzendbureau van SintLucas dat inmiddels meer dan 200 studenten heeft geplaatst in uitzendbanen. Via een uitzendbaan in hun vakgebied kunnen studenten tijdens hun opleiding extra werkervaring opdoen, zodat ze zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. En ze verdienen er nog wat mee ook. De opdrachtgevers geven feedback over de ‘kwaliteit’ van het geleverde werk van de student waarmee SintLucas het onderwijs weer kan verbeteren. De opdrachten voor studenten komen uit verschillende sectoren. Meer informatie over JOBS kan je vinden op de website van  SiNTLUCASNXT JOBS.

CREATIONS

Heb je zelf geen tijd of geen ervaring om een student te begeleiden in een opdracht of bijbaan? Bij SiNTLUCASNXT CREATIONS bieden we ook fixed price projecten aan.
Professionals begeleiden de studenten, zorgen ervoor dat zij binnen de afgesproken tijd opleveren en ze bewaken de kwaliteit. Samen met jong creatief talent van SintLucas maken wij unieke producten die perfect aansluiten bij jouw bedrijf. Van een nieuwe huisstijl tot aan bedrijfsfilms; wij kunnen het maken.  Meer informatie over JOBS kan je vinden op de website van SiNTLUCAS CREATIONS.

CONCEPTSTORE

Studenten van SintLucas maken mooie, unieke producten, bijvoorbeeld bij de opleiding Creatief vakman. Sommigen willen hun eigen bedrijfje starten en verkopen hun producten nu al. De SiNTLUCASNXT CONCEPTSTORE is gestart om studenten, en alumni, in dit proces te ondersteunen. Studenten kunnen online hun producten aanbieden en SiNTLUCASNXT helpt ze in de hele afhandeling van de verkoop. Ze maken extra vlieguren in hun vakgebied en deze ervaring helpt ze bij het opstarten van een eigen onderneming. Meer over de CONCEPTSTOREKAN kan je vinden op deze website van SiNTLUCASNXT CONCEPTSTORE.

Studenten helpen mee met de SintLucas film