SintLucas Training

Training SketchUp Pro gevorderd

Maak een verdiepingsslag

Training SketchUp

SketchUp Pro is hét 3D ontwerpgereedschap voor Windows en Mac waarmee in zeer korte tijd een 3D ontwerp (van o.a. gebouwen, constructies en landschappen) neergezet kan worden. Je presenteert het in je eigen stijl, compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties. Verder is het mogelijk om schaduwen van de zon te evalueren, landschappen te creëren, snel een tekening op te sieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s) en door een eigen ontwerp heen te wandelen.

Wat leer je?

Tijdens de training ga jij de verdiepingsslag met modellen maken. Aan het einde van dit programma is het mogelijk mom meerdere materialen toe te voegen, te werken met schaduw en lichtinval en kun je een semi-professioneel model in eigen stijl inrichten. Daarnaast lukt het door middel van scenes, een model te animeren.

In deze training bespreken we onder andere:

 • Het instellen van de tijd en datum in het model, waardoor schaduwen en lichtinval mogelijk worden;
 • Het animeren van een model door middel van scenes;
 • De uitleg over verschillende extensies, waarom deze te gebruiken en deze toe te passen;
 • Detailleringen laten zien doormiddel van doorsnedes;
 • Het werken in tags (lagen) voor gevorderden;
 • Selecteren voor gevorderden;
 • Model structuur bekijken en bewerken door middel van gebruik van outliner: uitleg, de toegevoegde waarde en gebruik van outliner;
 • De nut van een goede symmetrie en waarom voor- en achterkanten belangrijk zijn;
 • Hoe je componenten dynamisch mee kan laten veranderen als de data aanpast wordt;
 • Verschillende stijlen toepassen en aanmaken;
 • De toegevoegde waarde van een face-me component en hoe dit aan te maken;
 • Het overtrekken van een 2D foto en hoe deze omgezet kan worden naar een 3D-tekening;
 • Het maken van landschappen in het model;
 • De uitleg over de functie solid tools en waarom deze ontzettend handig is;
 • Het genereren van uittrekstaten en waarom en hoe deze toe te passen is.

SintLucas stemt vóór de start een persoonlijk ontwikkeldoel voor deze training af. Zo zijn we in staat de SketchUp Pro thuiswerkopdrachten volledig op maat aan te bieden, met het oog op jouw (toekomstige) werkveld. Op deze manier creëren we een échte win-win situatie.

Voordat de deelnemers beginnen aan de klassikale trainingsdagen dienen ze eerst het online gedeelte te hebben afgerond. Zo hebben ze de basisvaardigheden onder de knie. Twee weken voordat deze fysieke trainingsdagen plaatsvinden krijgt iedereen toegang tot de online leeromgeving.

De SketchUp Pro gevorderden training is blended learning:

 • 6 à 8 uur leren in een eigen online leeromgeving van SintLucas
 • Twee klassikale trainingsdagen in Zwolle incl. lunch

De trainer en trainingsmaterialen

De SketchUp Pro training voor gevorderden wordt verzorgd door een gecertificeerde trainer van SketchUp Pro Nederland. Alle trainingsmaterialen, ook oefenbladen, worden online verstrekt. Na de laatste trainingsdag kunnen deelnemers nog gedurende 1 jaar gebruik maken van de eigen online leeromgeving van SintLucas als naslagwerk.

Softwareprogramma

Om deel te nemen aan dit trainingsprogramma is een eigen laptop, een tweede scherm (bijvoorbeeld een tablet) en een licentie van SketchUp Pro 2022 nodig. Nadat de aanmelding definitief is, ontvang je de inloggegevens van de online leeromgeving. Het tweede scherm is handig voor het online gedeelte van de training. Zo kun je werken in de leeromgeving én tegelijkertijd werken in SketchUp Pro. Een stuk efficiënter.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers per trainingsprogramma is minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. Zo blijft de persoonlijke aandacht voor de deelnemers gegarandeerd. Vanuit SintLucas én de trainer vinden wij dit ontzettend belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Startdatum trainingsaanbod SketchUp Pro gevorderde training

In eerste instantie kunnen deelnemers zelf starten in de online leeromgeving van SintLucas. Vervolgens ontvangt jouw bedrijf van ons de planning van de klassikale trainingsdagen.

Erkenning en waardering

Het is fantastisch dat jouw bedrijf gaat investeren in groei en onderscheidend vermogen. De SketchUp Pro gevorderde training wordt door toetsing en autorisatie vanuit SketchUp Nederland afgerond. Jouw bedrijf ontvangt van de trainer als afsluiting een SintLucas certificaat.

De kosten voor de training voor gevorderden in SketchUp Pro zijn €595,- per deelnemer, deze kosten zijn:

 • Inclusief:
  – eigen leeromgeving van SintLucas en lesmateriaal
  – lunch tijdens de klassikale trainingsdagen
 • Exclusief
  Licentie SketchUp Pro 2022.

Het volgen van de SketchUp Pro training voor gevorderden is alleen mogelijk als de SketchUp Pro basistraining bij één van de gecertificeerde trainingcenters in Nederland gevolgd is. Wanneer er nog niet eerder een officiële training van SketchUp Pro gevolgd is, is het zeer raadzaam om te starten met de SketchUp Pro basis training.

Heb je interesse in de SketchUp Pro training voor gevorderden? Super leuk! Meld je bij Brigit Heijnen, onder vermelding van SU Pro gevorderden, met naam en achternaam  via info@sintlucasnext.nl en ontvang het aanmeldformulier. Heb je een vraag? Mail het ook naar info@sintlucasnext.nl.

Wanneer: volgt na de zomervakantie.
Tijd: 9.00- 17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10
Prijs: 595,- btw vrij
Sluit af met een officieel SU Pro Certificaat Gevorderden

Studenten aan het werk