SiNTLUCAS BOXTEL

Media- en evenementenmanagement

Niveau 4 - 3-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

De wereld van media en technologie is booming.

Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie van media, of het nu gaat om een tv-productie, een (online) magazine of social media campagne. De media- en evenementenmanager is de spin in het web tussen alle partijen en zorgt ervoor dat het niet alleen bij mooie ideeën blijft!

Aanmelden opleiding

Opleiding Media- en evenementenmanagement

Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie van media, of het nu gaat om een tv-productie, een online magazine of social media campagne. De media- en evenementenmanager is de spin in het web tussen alle partijen die er voor zorgt dat het niet alleen bij mooie ideeën blijft!

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

Diploma

Mediamanager

Crebonummer opleiding: 25199

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je leert tijdens de opleiding het managen én maken van on- en offline media, radio & televisieproducties en events. Je regelt de productie van A tot Z, binnen de afgesproken deadline en binnen het budget. Je doet onderzoek naar doelgroepen en trends, adviseert over de mogelijkheden en stelt een projectplan op. Ook coördineer je de vormgeving, technische realisatie en inzet van mensen en middelen. Tijdens de opleiding ontwikkel je zelfstandig én met studenten van andere opleidingen binnen SintLucas verschillende media en organiseer je events. Hierdoor krijg je een goed beeld van de praktijk en leer je de taal van de vakmensen met wie je later ook samenwerkt.

Wat maak ik?

Je stelt project- en communicatieplannen op en je maakt – met een productieteam- uiteenlopende media-uitingen.

Wat leer ik?

Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van projectmanagement en marketingcommunicatie en leert werken met verschillende (opmaak)programma’s. Uiteraard staan ook algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen op het programma.

Waar loop ik stage?

Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je een stage die daarbij past. Bijvoorbeeld in de reclamebranche, bij een videoproductiebedrijf, op de communicatieafdeling van een groot bedrijf of bij een congres- of concertcentrum.

Welke vakken krijg ik?

Tijdens deze mediamanagementopleiding krijg je naast algemene vakken beroepsgerichte vakken als projectmanagement, marketingcommunicatie en digitale vaardigheden in verschillende (opmaak)programma’s.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Jij krijgt energie van regelen en organiseren. Een deadline levert jou geen stress op en een 9-tot-5-mentaliteit is jou vreemd. Daarnaast ben je proactief en creatief in het bedenken van oplossingen. Ook goede communicatieve eigenschappen zijn belangrijk, omdat je opdrachtgevers adviseert en met veel partijen samenwerkt. Je bent resultaatgericht, kostenbewust en gaat altijd voor kwaliteit. Vanzelfsprekend houd je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media continu bij.

Wat kan ik na SintLucas?

Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als trafficmanager bij een reclamebureau, als productieassistent bij de radio of televisie of werken als projectmedewerker in de evenementenbranche of bij een uitgeverij. Ook kun je doorstromen naar een hbo-vervolgopleiding op het gebied van communicatie, eventmanagement of creative business.

Zie jij deze mediamanagementopleiding wel zitten?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag informatie aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Maurice ging doen na SintLucas.