SiNTLUCAS BOXTEL

Media- en evenementenmanagement

Niveau 4

OPLEIDING IN HET KORT

Als media- en evenementenmanager word je opgeleid voor spilfuncties in de creatieve industrie.

Jij regelt het van a tot z en staat garant voor het beste resultaat, binnen de deadline en binnen budget. Je coördineert de vormgeving, technische realisatie, planning en inzet van mensen en middelen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Media- en evenementenmanagement

Je begeleidt mediaproducties en organiseert evenementen. Je bent goed in coördineren, plannen, adviseren en presenteren. Ook heb je organisatietalent, ben je ondernemend en stressbestendig.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

Diploma

Mediamanager

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je adviseert opdrachtgevers over de productie en inzet van media en denkt creatief mee over de mogelijkheden. Hiervoor doe je onderzoek naar doelgroepen en trends en stel je een communicatieplan op. Je leert alles over de productie van zowel gedrukte als digitale media, videoproducties en de organisatie van evenementen.

Je regelt van a tot z de realisatie, binnen de deadline en binnen het afgesproken budget. Je maakt planningen en draaiboeken en zorgt ervoor dat iedereen zijn afspraken nakomt. SintLucas is natuurlijk de ideale plek om dit vak te leren. Je werkt tijdens de opleiding namelijk al samen met studenten mediavormgeving, audiovisuele productie en bijvoorbeeld podium- en evenemententechniek. Vakmensen met wie je later ook te maken krijgt!

Wat maak je?

Draaiboeken, communicatieplannen en productieplanningen. En je realiseert met jouw productieteam natuurlijk uiteenlopende media-uitingen.

Welke vakken krijg je?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, bedrijfsmanagement, eventmanagement, basis vormgeven en mediaproductie.

Wat moet je kunnen en leuk vinden?

Jouw organisatietalent krijgt in deze opleiding alle ruimte. Een deadline levert jou geen stress op en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Ook ben je proactief en heb je snel overzicht. Daarnaast zijn goede communicatieve eigenschappen belangrijk, omdat je met veel partijen contact hebt en samenwerkt. Je bent resultaatgericht, kostenbewust en gaat voor kwaliteit. Vanzelfsprekend houd je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media continu bij.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld gaan werken als productieassistent bij televisie of radio, als mediamanager bij een reclamebureau of multimediabedrijf of aan de slag als projectmedewerker in de evenementenbranche. Je kunt ook doorstromen naar een vervolgopleiding op het gebied van communicatie of eventmanagement.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Maurice ging doen na SintLucas.