SiNTLUCAS BOXTEL

Media- en evenementenmanagement

Niveau 4 - 3-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens deze mediamanagement-opleiding leiden we je op voor spilfuncties in de creatieve industrie.

Als mediamanager regel jij alles van A tot Z en sta je garant voor het beste resultaat. Binnen de deadline en binnen het budget. Je coördineert de vormgeving, technische realisatie, planning en inzet van mensen en middelen

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Media- en evenementenmanagement

Met alle nieuwe media en technologie is de creatieve industrie booming! Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie van media – van tijdschrift tot virtual reality experience. Je bent goed in coördineren, plannen, adviseren en presenteren. Ook heb je organisatietalent, ben je ondernemend en stressbestendig.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

Diploma

Mediamanager

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Als media- of eventmanager adviseer je opdrachtgevers over de productie en inzet van media en denk je creatief mee over de mogelijkheden. Hiervoor doe je onderzoek naar doelgroepen en trends en stel je een communicatieplan op. Je leert alles over de productie van zowel gedrukte als digitale media, videoproducties en de organisatie van evenementen. Je maakt planningen en draaiboeken en zorgt ervoor dat iedereen zijn afspraken nakomt.

SintLucas is de ideale plek om dit vak te leren. Je werkt tijdens de opleiding namelijk al samen met studenten mediavormgeving, audiovisuele productie en bijvoorbeeld podium- en evenemententechniek. Vakmensen met wie je later ook te maken krijgt!

Wat maak je?

Draaiboeken, communicatieplannen en productieplanningen. En je realiseert met jouw productieteam natuurlijk uiteenlopende media-uitingen.

Welke vakken krijg je?

Tijdens deze mediamanagementopleiding krijg je naast algemene vakken beroepsgerichte vakken als marketing, communicatie, bedrijfsmanagement, eventmanagement, basis vormgeven en mediaproductie.

Wat moet je kunnen en leuk vinden?

Jouw organisatietalent krijgt in deze opleiding alle ruimte. Een deadline levert jou geen stress op en je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit. Daarnaast ben je proactief en heb je snel overzicht. Ook goede communicatieve eigenschappen zijn belangrijk, omdat je met veel partijen contact hebt en samenwerkt. Je bent resultaatgericht, kostenbewust en gaat altijd voor kwaliteit. Vanzelfsprekend houd je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van media continu bij.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Na deze mediamanagementopleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als productieassistent bij televisie of radio, als mediamanager bij een reclamebureau of multimediabedrijf of kun je aan de slag als projectmedewerker in de evenementenbranche. Of stroom door naar een vervolgopleiding op het gebied van communicatie of eventmanagement.

Zie jij deze mediamanagementopleiding wel zitten?

Lees dan meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Maurice ging doen na SintLucas.