SiNTLUCAS EINDHOVEN

Game development

Niveau 4

Game Development
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende aspecten van ICT.

De basis ligt in scripten en programmeren en je brengt alle grafische en audiovisuele elementen samen tot een perfect werkend geheel. Een werkende internetsite, een webshop met alle daarbij horende databases of verrassende spelsituaties in een game. Je kent diverse platformen en weet op het moment dat iets bedacht wordt of het ook uitvoerbaar is.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Game development

Je ontwikkelt diverse media-onderdelen en leert de techniek erachter. Je gaat programmeren en experimenteren. Ook werk je met verschillende softwareprogramma’s.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Game developer

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je leert programmeren en scripten voor verschillende platforms en brengt grafische en audiovisuele elementen tot een perfect werkend geheel. Je weet hoe je een game- of bijvoorbeeld webapplicatie opzet. Tijdens je opleiding werk je samen met studenten van de opleiding Game art en animatie en/of Creative technologies aan projecten.

Wat maak je?

Entertainment en serious games, apps en website en toepassingen voor virtual reality of augmented reality.

Welke vakken krijg je?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals programmeren, scripten, gametechnology en webtechnology. Dit gebeurt via trainingen in verschillende ontwikkelomgevingen en programmeertalen.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je bent analytisch, nauwkeurig en kunt logisch denken. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als developer werk je altijd samen met collega developers, game artists of vormgevers. Je bent dus een echte teamplayer.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Met je diploma op zak kun je aan de slag in de game industrie of bij bureau voor webdesign of multimedia. Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ict, bijvoorbeeld bij Fontys Hogescholen in Eindhoven, HKU in Utrecht of NHTV in Breda.