SiNTLUCAS EINDHOVEN

Game Art & Animatie

Niveau 4

SiNT_OPL_Game-Art-en-Animatie-Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

De game artist is de ontwerper die ervoor zorgt dat de characters en de spelomgeving er fantastisch uit komen te zien.

Zowel in entertainment als serious games. Je bent vooral bezig met de visuele aspecten: de stijl, de vormen, de kleuren en de textures. De basis ligt in tekenen, zowel handmatig als digitaal. Je leert bovendien animeren en je gaat ook 3D-games ontwikkelen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Game art & animatie

Je leert handmatig en digitaal tekenen en je werkt creaties tot in detail uit. En je werkt met verschillende softwareprogramma’s.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgever

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je wordt opgeleid tot game artist die samen met gamedevelopers games ontwikkelt voor computers, consoles, internet, smartphones of bijvoorbeeld social media. Als eerste wordt het spelidee ontwikkeld. De game artist maakt al het visuele dat binnen een game te zien is, zoals de karakters, landschappen en gebouwen. Je begint met het uitwerken van je ideeën op papier. Vervolgens ga je aan de slag op de computer om je 2D tekening in 3D te modeleren. Ook leer je animatietechnieken om een aantrekkelijk, zo levensecht beeld te creëren. Bij grote games werk je meestal aan onderdelen, bij kleine games houd je je met de totale vormgeving bezig. De opleiding Game artist is dus veel meer dan alleen het maken van mooie tekeningen

Wat maak je?

Entertainment en serious games, 2D- en 3D-animaties, illustraties, toepassingen voor virtual reality of augmented reality.

Welke vakken krijg je?

Naast algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals 2D Game art, waar je leert digitaal te tekenen. Ook leer je meer over texturing, animatie, video en geluid, Maya, 3DS Max, en Unity. Verder krijg je softwaretraining in Photoshop, After-effects en Premiere.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Als game artist moet je je goed kunnen inleven in de doelgroep voor wie de game is bedoeld. Je weet een verhaallijn uit te werken met de juiste timing en oog voor detail. Uiteraard heb je gevoel voor vorm en stijl en kun je goed vormgeven zoals tekenen en 3D modeleren. Een game maak je niet in je eentje, het is dus ook belangrijk dat je een teamplayer bent.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Na de opleiding is de game industrie in binnen- en buitenland jouw speelveld. Of je gaat aan de slag bij mediabureaus
die wat breder georiënteerd zijn. Ook kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld game design aan de HKU in Utrecht of NHTV in Breda of opleidingen op het gebied van ict & mediadesign.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Nikya ging doen na SintLucas.