SiNTLUCAS EINDHOVEN

Digital publishing

Niveau 3

Digital Publishing
OPLEIDING IN HET KORT

Vormgevers bedenken de ideeën en vormgeving van gedrukte en online media: verpakkingen, (interactieve) brochures, apps en websites. De producten zijn dan echter nog lang niet klaar. De digital publisher maakt van de ruwe ontwerpen een prachtig eindresultaat!

Je gaat aan de slag met professionele software voor opmaak en beeldbewerking en je leert interactiviteit voor devices toe te passen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Digital publishing

Je realiseert aantrekkelijke en interactieve media en werkt met verschillende softwareprogramma’s. Je hebt interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

DTP’er

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je bouwt ieder product tot in detail op. Je gaat aan de slag met de lay-out, tekst en typografie, beeldbewerking en kleurcorrecties. Je bent op de hoogte van de laatste druk- en productietechnieken en weet hoe je interactiviteit kunt toepassen. Je werkt veel op de computer met grafisch pakketten zoals Photoshop, Illustrator en InDesign en andere software.

Wat maak je?

Verpakkingen, brochures en magazines voor print en tablet, apps en websites.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals digital publishing print en digitaal, vormgeving, media en interactiviteit, typografie en (Adobe) softwaretraining.

 

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je gaat voor details en kwaliteit. Ook heb je gevoel voor vorm, kleur en beeld. Uiteraard werk je graag op de computer en heb je interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Na behalen van je diploma kun je aan de slag bij reclamebureaus, multimediabureaus, uitgeverijen of op de communicatie-afdeling van grote bedrijven. Ook heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een mbo niveau 4-opleiding voor mediavormgever of media- en evenementenmanager.