SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele vormgeving en animatie

Niveau 4

Student Jesse
OPLEIDING IN HET KORT

Je maakt onder andere een reclamefilm voor een nieuw product, een animatie voor een museum of een videoclip voor een muzikant.

Met beeld en geluid communiceer je veel makkelijker en sneller dan met tekst. Je bedenkt de boodschap en het concept achter de film, ontwerpt de scènes, regelt acteurs en gaat op zoek naar de beste locatie voor je video. Je combineert jouw creativiteit en vormgeefkwaliteiten met de technische skills van het filmen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Audiovisuele vormgeving en animatie

Je kunt je inleven in de doelgroep en je hebt gevoel voor beeld, typografie, timing en storytelling.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgeving

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Jij bent degene die het idee (concept) voor een video of animatie bedenkt. Je start met onderzoek naar de vraag van de opdrachtgever en de doelgroep. Vervolgens werk je jouw idee uit door middel van een pre-productie. Ook denk je na over speciale effecten, motion graphics en muziek. Vervolgens maak je een storyboard voor de camera- en geluidscrew of realiseer je zelf een low budget productie. Ook op het gebied van animatie leer je uiteenlopende technieken.

Wat maak ik?

Onder meer promotiefilmpjes, leaders, korte films, commercials, kunstuitingen, videorapportages, instructiefilmpjes en animaties.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals vormgeving, conceptontwikkeling, video, geluid, animatie, cinematografie, after effects, (basis) cameratechniek, editing en werken met verschillende softwarepakketten.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je denkt in verhalen en hebt gevoel voor vorm, beeld, geluid, ritme en timing. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed inleven in de doelgroep.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag gaan als audiovisueel vormgever of animator bij een av-productiebedrijf of reclamebureau. Ook kun je doorstuderen aan bijvoorbeeld de HKU in Utrecht of St. Joost in Breda.

Waarin verschilt de opleiding van Audiovisuele technologie (AT)?

Net als op AT zal je concepten bedenken en deze (naar de wensen van de klant) uitvoeren, op AT ga je op technisch vlak een stuk meer de diepte in. Bij AVA besteedt je meer tijd aan het voorbereiden van je opname en het presenteren van de eindresultaten.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Thibault ging doen na SintLucas.