SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele vormgeving en animatie

Niveau 4

SiNT_OPL_Audiovisuele-Vormgeving-en-Animatie-Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Je maakt onder andere een reclamefilm voor een nieuw product, een animatie voor een museum of een videoclip voor een muzikant.

Met beeld en geluid communiceer je veel makkelijker en sneller dan met tekst. Je bedenkt de boodschap en het concept achter de film, ontwerpt de scènes, regelt acteurs en gaat op zoek naar de beste locatie voor je video. Je combineert jouw creativiteit en vormgeefkwaliteiten met de technische skills van het filmen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Audiovisuele vormgeving en animatie

Je kunt je inleven in de doelgroep en je hebt gevoel voor beeld, typografie, timing en storytelling.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgeving

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Jij bent degene die het idee (concept) voor een film of animatie bedenkt. Je start met onderzoek naar de vraag van de opdrachtgever en naar de doelgroep, want jouw idee moet hen aanspreken. Vervolgens werk je dit uit in een script waarbij je rekening houdt met de spanningsboog, ritme en timing. Ook denk je na over speciale effecten, motion graphics en muziek. Je maakt een storyboard zodat de camera- en geluidscrew goed zijn werk kan doen met als resultaat een mooie productie. Je kunt ook zelf een low-budget productie realiseren. Op het gebied van animatie leer je technieken die je in alle mogelijke software kunt toepassen, van traditionele 2D-animatie tot het modelleren en animeren in 3D.

Wat maak je?

Onder meer promotiefilmpjes, leaders, korte films, commercials, kunstuitingen, videorapportages, instructiefilmpjes, animaties.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als vormgeving, conceptontwikkeling, video, geluid, animatie, cinematografie, special effects, after effects, (basis) cameratechniek, editing en werken met verschillende softwarepakketten.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je denkt in verhalen en hebt gevoel voor vorm, beeld, geluid, ritme en timing. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed inleven in de doelgroep. Je hebt een brede belangstelling en volgt trends op de voet.

Wat kun je na SiNTLUCAS?

Je kunt aan de slag als audiovisueel vormgever of animator bij een av-productiebedrijf of reclamebureau. Ook zijn er vele mogelijkheden om door te studeren. Bijvoorbeeld aan de de HKU in Utrecht, AKV|St. Joost in Breda of andere kunst- of filmacademies.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Thibault ging doen na SintLucas.