SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele vormgeving en animatie

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

Student Jesse
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Audiovisuele vormgeving en animatie leer je hoe je een boodschap of verhaal overbrengt met beeld en geluid.

Je maakt onder andere een reclamefilm voor een nieuw product, een animatie voor een festival of een videoclip voor een muzikant. Je bedankt de boodschap en het concept achter de film en ontwerpt de scenes. Je combineert jouw creativiteit en vormgeefkwaliteiten met de technische skills van het filmen.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Opleiding Audiovisuele vormgeving en animatie

De opleiding Audiovisuele vormgeving en animatie is een specialisatie binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Na het eerste (oriëntatie)jaar wil je de audiovisuele kant op. Je kunt je inleven in de doelgroep en je hebt gevoel voor beeld, typografie, timing en storytelling.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Mediavormgeving

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik als audiovisueel vormgever in opleiding?

Als audiovisueel vormgever ben je degene die het idee (concept) voor een video of animatie bedenkt. Je start met onderzoek naar de vraag van de opdrachtgever en de doelgroep. Vervolgens visualiseer je jouw ideeën en maak je een conceptversie. Ook denk je na over speciale effecten, motion graphics en muziek. Vervolgens maak je een storyboard voor de camera- en geluidscrew of realiseer je zelf een low budget productie. Ook op het gebied van animatie leer je uiteenlopende technieken.

Wat maak ik?

Onder meer promotiefilmpjes, leaders, korte films, commercials, kunstuitingen, instructiefilmpjes, animaties en visuele producties zoals een videoclip, gifje of filmpje voor social media.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals vormgeving, conceptontwikkeling, video, geluid, animatie, cinematografie, after effects, (basis) cameratechniek, editing en werken met verschillende softwarepakketten.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als audiovisueel vormgever?

Je denkt in verhalen en hebt gevoel voor vorm, beeld, geluid, ritme en timing. Ook heb je interesse in communicatie en kun je je goed inleven in de doelgroep.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag gaan als audiovisueel vormgever of animator bij een av-productiebedrijf of reclamebureau. Ook kun je doorstuderen aan bijvoorbeeld de HKU in Utrecht of St. Joost in Breda.

Waarin verschilt de opleiding van Audiovisuele technologie (AT)?

Net als op AT zal je concepten bedenken en deze (naar de wensen van de klant) uitvoeren, op AT ga je op technisch vlak een stuk meer de diepte in. Bij AVA besteedt je meer tijd aan het voorbereiden van je opname en het presenteren van de eindresultaten.

Zie jij een vakopleiding tot AV-vormgever wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie en specialiseer je vanaf het tweede jaar in Audiovisuele vormgeving en animatie. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Thibault ging doen na SintLucas.