SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele technologie

Niveau 4

SiNT_OPL_Audiovisuele-Technologie_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Je gaat films maken voor verschillende (media)kanalen.

Een nieuwsitem voor een omroep, een concertregistratie tijdens een festival of een instructievideo. Je leert hoe een camera werkt, weet hoe je de beste beelden kunt maken en duikt na de opnames de studio in om de beelden te bewerken en voorzien van muziek, de juiste ondertiteling en eventueel een voice-over. Klik op onderstaande button om de opleidingsflyer te downloaden.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Audiovisuele technologie

Je hebt interesse in techniek. Je bent stressbestendig en je kunt improviseren.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

AV-specialist

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je werkt mee aan producties waar bewegend beeld en geluid aan te pas komen. Je weet alles over camerastandpunten, meer camera registratie, belichting en geluidopname. En je kunt verschillende camera’s en geluidsapparatuur bedienen. Met softwareprogramma’s monteer je de geschoten beelden en het geluid tot een goedlopend eindproduct.

Wat maak je?

Onder meer promotiefilmpjes, korte films, commercials, live-registraties, videorapportages en nieuwsitems.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als cameratechniek, camerabediening, videomontage, geluidsbewerking, lichttechniek, elektrotechniek, Premiere en After Effects.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

In deze sector heb je geen 9 tot 5 baan. Je maakt meestal lange dagen en bent werkzaam op verschillende plekken. Je bent dan ook flexibel en stressbestendig. Ook kun je goed samenwerken en sta je open voor instructies, want je werkt meestal in een team met een regisseur, presentator en diverse AV-technici. Vanzelfsprekend heb je interesse in (AV-)techniek en volg je de ontwikkelingen op de voet.

Wat kun je doen na SiNTLUCAS?

Je kunt aan de slag als cameraman, geluidstechnicus,lichttechnicus of editor bij een av-productiebedrijf, radio of televisie of een reclamebureau. Wil je nog verder studeren, dan kun je bijvoorbeeld naar een filmopleiding. Of je start je eigen bedrijf waarbij je eigen opdrachten uitvoert of wordt ingehuurd als freelancer en werkt voor verschillende opdrachtgevers.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Wouter ging doen na SintLucas.