SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele technologie

Niveau 4 - 4-jarige opleiding

SiNT_OPL_Audiovisuele-Technologie_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Tijdens de opleiding Audiovisuele technologie ga je beeldmateriaal maken voor verschillende (media)kanalen.

Denk aan een nieuwsitem voor een omroep, een concertregistratie van een festival of een instructievideo. Je leert hoe een camera werkt en hoe je de beste beelden maakt. Na de opnames duik je de studio in om de beelden te bewerken en voorzien van muziek, ondertiteling en eventueel een voice-over.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Opleiding Audiovisuele technologie

De opleiding Audiovisuele technologie is een specialisatie binnen het cluster Vormgeven, media & technologie. Na het eerste (oriëntatie)jaar wil je de audiovisuele kant op. Je hebt interesse in techniek, bent stressbestendig en kunt goed improviseren

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

AV-specialist

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik tijdens de opleiding Audiovisuele technologie?

Je werkt mee aan producties die bewegend beeld en geluid bevatten. Je leert alles over camera’s, camerastandpunten, cameraregistratie, belichting en geluidsopname. Met softwareprogramma’s monteer je opgenomen beelden en geluid tot een goedlopend eindproduct.

Wat maak ik?

Verschillende producties zoals promotiefilmpjes, commercials, live-registraties en nieuwsitems.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals cameratechniek, videomontage, geluidsbewerking, lichttechniek, elektrotechniek en leer je hoe je beelden bewerkt.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden als av-specialist?

In deze sector heb je geen 9-tot-5-baan. Je maakt meestal lange dagen en bent werkzaam op verschillende plekken. Je bent dan ook flexibel en stressbestendig. Ook kun je goed samenwerken en sta je open voor instructies, want je werkt meestal in een team. Vanzelfsprekend heb je interesse in (AV-)techniek en volg je de ontwikkelingen binnen dit gebied op de voet.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag gaan als cameraman, geluidstechnicus, lichttechnicus of editor bij een av-productie-bedrijf, radio, televisie of een reclamebureau. Ook zijn er mogelijkheden om door te studeren aan av-opleidingen.

Waarin verschilt de opleiding van Audiovisuele vormgeving & animatie (AV&A)?

Net als bij AV&A zal je concepten bedenken en deze (naar de wensen van de klant) uitvoeren, bij Audiovisuele technologie (AT) ga je op technisch vlak een stuk meer de diepte in. Waar je bij AV&A meer tijd besteedt aan het maken van het concept, ligt de nadruk bij AT veel meer op een technisch hoogstaande uitvoering. Ook krijg je bij AT, in tegenstelling tot AV&A, geen lessen animatie.

Zie jij een vakopleiding tot AV-specialist wel zitten?

Kies dan voor de mbo-opleiding Vormgeven, media & technologie en specialiseer je vanaf het tweede jaar in audiovisuele technologie. Lees meer over de aanmeldprocedure of vraag een brochure aan.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Wouter ging doen na SintLucas.