SiNTLUCAS EINDHOVEN

Audiovisuele technologie

Niveau 4

SiNT_OPL_Audiovisuele-Technologie_Statisch
OPLEIDING IN HET KORT

Je gaat films maken voor verschillende (media)kanalen.

Een nieuwsitem voor een omroep, een concertregistratie tijdens een festival of een instructievideo. Je leert hoe een camera werkt, weet hoe je de beste beelden kunt maken en duikt na de opnames de studio in om de beelden te bewerken en voorzien van muziek, de juiste ondertiteling en eventueel een voice-over.

Brochure aanvragen Bezoek onze open dag

Audiovisuele technologie

Je hebt interesse in techniek. Je bent stressbestendig en je kunt improviseren.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

AV-specialist

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je werkt mee aan producties waar bewegend beeld en geluid aan te pas komen. Je leert alles over camera’s, camera-standpunten, cameraregistratie, belichting en geluid-opname. Met software-programma’s monteer je opgenomen beelden en geluid tot een goedlopend eindproduct.

Wat maak ik?

Verschillende producties zoals promotiefilmpjes, commercials, live-registraties, videorapportages en nieuwsitems.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals cameratechniek, videomontage, geluidsbewerking, lichttechniek, elektrotechniek en Premiere.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

In deze sector heb je geen 9 tot 5 baan. Je maakt meestal lange dagen en bent werkzaam op verschillende plekken. Je bent dan ook flexibel en stressbestendig. Ook kun je goed samenwerken en sta je open voor instructies want je werkt meestal in een team. Vanzelfsprekend heb je interesse in (AV-)techniek en volg je de ontwikkelingen binnen dit gebied op de voet.

Wat kan ik na SintLucas?

Je kunt onder andere aan de slag gaan als cameraman, geluidstechnicus, lichttechnicus of editor bij een av-productie-bedrijf, radio, televisie of een reclamebureau. Ook zijn er mogelijkheden om door te studeren aan filmopleidingen.

Waarin verschilt de opleiding van Audiovisuele vormgeving & animatie (AV&A)?

Net als bij AV&A zal je concepten bedenken en deze (naar de wensen van de klant) uitvoeren, bij Audiovisuele technologie (AT) ga je op technisch vlak een stuk meer de diepte in. Waar je bij AV&A meer tijd besteedt aan het maken van het concept, ligt de nadruk bij AT veel meer op een technisch hoogstaande uitvoering. Ook krijg je bij AT, in tegenstelling tot AV&A, geen lessen animatie.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Wouter ging doen na SintLucas.