SiNTLUCAS EINDHOVEN

Allround mediamaker

Niveau 3 - 3-jarige opleiding

Open dag 5 november
OPLEIDING IN HET KORT

Als Allround mediamaker realiseer je de digitale bestanden. Dit kan bijvoorbeeld een (interactieve) brochure, verpakking, poster, app of website zijn.

Je werkt vaak vanuit een ruw ontwerp, gemaakt door een vormgever. Als je niet samenwerkt met een vormgever ben je in staat zelfstandig een voorstel te maken voor een crossmedia-uiting. Je voornaamste gereedschap is een computer (laptop) met professionele software voor onder andere opmaak en beeldbewerking en je leert interactiviteit toe te passen. We spreken ook wel over Digital publishing.

Opleiding Allround mediamaker

Je realiseert aantrekkelijke en interactieve media en werkt met verschillende softwareprogramma’s. Je hebt interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Allround mediamaker

Crebonummer opleiding: 25592

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe ik?

Je leert het realiseren van de opmaak van crossmedia-uitingen zoals posters, brochures, folders, websites, apps en uitingen voor sociale media. Je leert tot in detail hoe je elk product technisch opbouwt, je leert schetsen en gaat aan de slag met lay-out, tekst en typografie, kleurcorrecties en andere beeldbewerking. Je werkt niet alleen vanuit een ruw ontwerp gemaakt door een vormgever, maar bent ook in staat zelf vormgeving toe te passen. Je ontdekt alles over de laatste druk- en productietechnieken, welke technische specificaties daarbij nodig zijn en hoe je interactiviteit kunt toepassen. Aangeleverde bestanden controleer je en bewerkt deze als dat nodig is. Je werkt veel op de computer met Adobe-pakketten zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en andere software. Ook leer je handmatig producten maken zoals mockups en presentaties.

Wat maak ik?

Als Allround mediamaker maak je een breed scala aan uitingen zoals posters, folders, visitekaartjes, boekomslagen, brochures en magazines voor print en tablet, verpakkingen en interactieve media zoals websites, apps en sociale media content.

Welke vakken krijg ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals digital publishing voor print en digitale media (interactiviteit), vormgeving, typografie en (Adobe) softwaretrainingen

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Uiteraard werk je graag op de computer. Je gaat voor detail en kwaliteit en hebt gevoel voor vorm en kleur. Interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen is je niet vreemd. Je bent in staat zelfstandig te werken en verantwoordelijk te zijn voor de oplevering van de media-uiting die aan de wensen van de opdrachtgever voldoet.

Waar loop ik stage?

Op basis van je interesse en leerwensen kies je zelf een geaccrediteerd stagebedrijf. Je kunt stage lopen bij een dtp-studio, drukkerij, reclamebureau, sign-bedrijf, een reclameafdeling van een (winkel)bedrijf of andere organisaties.

Wat kan ik na SintLucas?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij drukkerijen, uitgeverijen, reclamebureaus, multimediabureaus of op de communicatieafdeling van een bedrijf of organisatie als Allround mediamaker. Voor doorstroom naar de opleiding Mediavormgeven is er binnen de opleiding een extra programma. Bij voldoende talent is het dan mogelijk twee diploma’s (Allround mediamaker en Mediavormgeving) te halen binnen vijf schooljaren.

 

Studentenwerk

Op de beelden hieronder zie je voorbeelden van studentenwerk van de opleiding Allround mediamaker. Bekijk daaronder de video waarin studenten en docenten aan het woord zijn over de opleiding.

Bekijk hier de video die studenten zelf hebben gemaakt over de opleiding Allround mediamaker.

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Karlijn ging doen na SintLucas.