SiNTLUCAS EINDHOVEN

Allround mediamaker

Niveau 3 - 3-jarige opleiding

Studente Elke
OPLEIDING IN HET KORT

Allround mediamakers maken producten en ideeën van vormgevers. Een Allround mediamaker maakt van een ruw ontwerp een (interactieve) brochure, verpakking, app of website. Eigenlijk alles wat een vormgever bedenkt, maak jij als Allround mediamaker.

Je gaat aan de slag met professionele software voor opmaak en beeldbewerking en je leert interactiviteit voor devices toe te passen.(De naam van deze opleiding was voorheen Digital publishing).

Bezoek onze open dag

Opleiding Allround mediamaker

Je realiseert aantrekkelijke en interactieve media en werkt met verschillende softwareprogramma’s. Je hebt interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Allround mediamaker

Crebonummer opleiding: 25592

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je leert hoe je elk product tot in detail opbouwt en gaat aan de slag met lay-out, tekst en typografie, beeldbewerking en kleurcorrecties. Je ontdekt alles over de laatste druk- en productietechnieken en hoe je interactiviteit kunt toepassen. Je werkt veel op de computer met grafisch pakketten zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en andere software.

Wat maak je?

Brochures en magazines voor print en tablet, apps, websites en verpakkingen.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals digital publishing print en digitaal, vormgeving, media en interactiviteit, typografie en (Adobe) softwaretraining.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Je gaat voor details en kwaliteit. Ook heb je gevoel voor vorm, kleur en beeld. Uiteraard werk je graag op de computer en heb je interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Wat kun je na SintLucas?

Na behalen van je diploma kun je aan de slag bij reclamebureaus, multimediabureaus, uitgeverijen of op de communicatie-afdeling van grote bedrijven. Ook heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een mbo niveau 4-opleiding voor mediavormgever of media- en evenementenmanager.

Studentenwerk

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van studentenwerk gemaakt door eerstejaars student Meike van de opleiding Allround mediamaker.

 

 

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Karlijn ging doen na SintLucas.