Allround mediamaker

Als Allround mediamaker realiseer je digitale bestanden. Dit kan bijvoorbeeld een (interactieve) brochure, verpakking, poster, app of website zijn.

Je werkt vaak vanuit een ruw ontwerp, gemaakt door een vormgever, als je niet samenwerkt met een vormgever ben je in staat zelfstandig een voorstel te maken voor een crossmedia-uiting.

Je voornaamste gereedschap is een computer (laptop) met professionele software voor onder andere opmaak en beeldbewerking, en je leert interactiviteit toe te passen. We spreken ook wel over Digital publishing.

Cluster

  • Vormgeven Media & Technologie

Opleidingsduur en -niveau

  • 3 jaar

  • Niveau 3

Locaties

  • Eindhoven

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg

  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4

Diploma

  • Allround mediamaker

  • Crebonummer opleiding: 25592

Kosten

  • Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding

Wat doe ik?

Je leert het realiseren van de opmaak van crossmedia-uitingen, zoals posters, brochures, folders, websites, apps en uitingen voor sociale media. Je leert tot in detail hoe je elk product technisch opbouwt. Bovendien leer je schetsen en gaat aan de slag met lay-out, tekst en typografie, kleurcorrecties en andere beeldbewerking.

Je werkt niet alleen vanuit een ruw ontwerp gemaakt door een vormgever, maar bent ook in staat zelf vormgeving toe te passen. Je ontdekt alles over de laatste druk- en productietechnieken, welke technische specificaties daarbij nodig zijn en hoe je interactiviteit kunt toepassen. Aangeleverde bestanden controleer je en bewerkt deze als dat nodig is. Je werkt veel op de computer met Adobepakketten zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en andere software. Daarnaast leer je handmatig producten maken, zoals mockups en presentaties.

Wat maak ik?

Als Allround mediamaker maak je een breed scala aan uitingen, zoals posters, folders, visitekaartjes, boekomslagen, brochures en magazines voor print en tablet, verpakkingen. Maar ook interactieve media, zoals websites, apps en sociale media content.

Wat leer ik?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals digital publishing voor print en digitale media (interactiviteit), vormgeving, typografie en (Adobe) softwaretrainingen

Waar loop ik stage?

Op basis van je interesse en leerwensen kies je zelf een AM-geaccrediteerd stagebedrijf. Je kunt stage lopen bij een dtp-studio, drukkerij, reclamebureau, sign-bedrijf, een reclameafdeling van een (winkel)bedrijf of andere organisaties. Bekijk hier de video van de stage van Mirthe bij Spiegel crossmedia communicatie.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Uiteraard werk je graag op de computer. Je gaat voor detail en kwaliteit en hebt gevoel voor vorm en kleur. Interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen is je niet vreemd. Je bent in staat zelfstandig te werken en verantwoordelijk te zijn voor de oplevering van de media-uiting die aan de wensen van de opdrachtgever voldoet.

Wat kan ik na SintLucas?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als Allround mediamaker bij drukkerijen, uitgeverijen, reclamebureaus, multimediabureaus of op de communicatieafdeling van een bedrijf of organisatie.

Ook kan je doorstromen naar een mbo-niveau 4-opleiding. Voor doorstroom naar de opleiding Mediavormgeving hebben we binnen de opleiding een extra programma. Bij voldoende talent is het dan mogelijk twee diploma’s te halen (Allround mediamaker en Mediavormgeving) binnen vijf schooljaren.

Toelating

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor de opleiding Allround mediamaker geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten. Als je de juiste vooropleiding hebt en voldoet aan de verplichte activiteiten, ontvang je een studiekeuzeadvies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Het studiekeuzeadvies dat we twee weken na de toelatingsprocedure via e-mail geven is niet bindend, de beslissing is aan jou.

Heb je een vraag hierover, stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.

Meer weten?
Vraag de brochure aan

Meer opleidingen