SiNTLUCAS EINDHOVEN

Allround mediamaker

Niveau 3 - 3-jarige opleiding

OPLEIDING IN HET KORT

Als Allround mediamaker realiseer je de digitale bestanden. Dit kan bijvoorbeeld een (interactieve) brochure, verpakking, poster, app of website zijn. Je werkt vaak vanuit een ruw ontwerp, gemaakt door een vormgever. Als je niet samenwerkt met een vormgever ben je in staat zelfstandig een voorstel te maken voor een crossmedia-uiting. Je voornaamste gereedschap is een computer (laptop) met professionele software voor o.a. opmaak en beeldbewerking.

Je gaat aan de slag met professionele software voor opmaak en beeldbewerking en je leert interactiviteit voor devices toe te passen.(De naam van deze opleiding was voorheen Digital publishing).

Opleiding Allround mediamaker

Je realiseert aantrekkelijke en interactieve media en werkt met verschillende softwareprogramma’s. Je hebt interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen.

Toelatingseisen

  • Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar 4
  • Portfolio

Diploma

Allround mediamaker

Crebonummer opleiding: 25592

Kosten

Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding.

Wat doe je?

Je leert het realiseren van de opmaak van crossmedia-uitingen zoals posters, brochures, folders, websites, apps en bedrijfsuitingen voor sociale media. Je leert tot in detail hoe je elk product technisch opbouwt en gaat aan de slag met lay-out, tekst en typografie, kleurcorrecties en andere beeldbewerking. Je werkt niet alleen vanuit een ruw ontwerp gemaakt door een vormgever, maar bent ook in staat zelf vormgeving toe te passen. Je ontdekt alles over de laatste druk- en productietechnieken, welke technische specificaties daarbij nodig zijn en hoe je interactiviteit kunt toe passen. Aangeleverde bestanden controleer je en bewerkt deze als dat nodig is. Je werkt veel op de computer met grafisch pakketten zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en andere software. Ook leer je handmatig producten te maken zoals schetsen, mockups en presentaties.

Wat maak je?

Posters, folders, visitekaartjes, boekomslagen, brochures en magazines voor print en tablet, verpakkingen, websites, apps en sociale media bedrijfsuitingen enzovoorts.

Welke vakken krijg je?

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken zoals digital publishing voor print en digitale media (interactiviteit), vormgeving, typografie en (Adobe) softwaretraining.

Wat moet ik kunnen en leuk vinden?

Uiteraard werk je graag op de computer. Je gaat voor details en kwaliteit en hebt gevoel voor vorm en kleur. Interesse in nieuwe media en technologische ontwikkelingen is je niet vreemd. Je bent in staat zelfstandig te werken en verantwoordelijk te zijn voor de oplevering van de media-uiting die aan de wensen van de opdrachtgever voldoet.

Wat kun je na SintLucas?

Na behalen van je diploma kun je aan de slag bij drukkerijen, uitgeverijen, reclamebureaus, multimediabureaus en bij de communicatieafdeling van een bedrijf of organisatie.
Je kunt ook doorstromen naar een mbo-niveau 4-opleiding.

Studentenwerk

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van studentenwerk gemaakt door eerstejaars student Meike van de opleiding Allround mediamaker.

 

 

AAN HET WERK IN DE CREATIEVE INDUSTRIE
Klik op het filmpje om te zien wat Karlijn ging doen na SintLucas.