Vmbo'er Vera vrijwilliger in Nepal

"Het was een topervaring!"

Vera in Nepal

Derdejaars vmbo-leerling Vera Verheijen deed vanuit Projects Abroad samen met haar ouders  en zus vrijwilligerswerk bij een school in Nepal. “We namen Engelse boeken, pennen, schrijfblokken en een cheque van SintLucas mee. Met dit geld kon de school een beamer en laptop kopen die ze hard nodig hadden.” Vera was onder de indruk van de chaos in het verkeer, de bergen en de grote verschillen tussen arm en rijk in het land. “Soms lijkt het wel Kruistocht in Spijkerbroek: de Middeleeuwen maar dan met auto’s en telefoons.”

Body workout

Een van de dingen die Vera met haar familie deed was het bouwen van extra klaslokalen voor een van de lagere scholen die ze bezochten. “Handschoenen aan en met schop en kruiwagen in 25 graden aan de slag. Met lekkere muziek was dit een body workout met een voldaan gevoel”, aldus de vmbo-leerlinge.

Relaxte mensen

Tijdens hun verblijf werden ze opgevangen door een gastgezin. Vera: “We aten veel rijst en curry. Het waren lieve en relaxte mensen. Mijn reis naar Nepal was een topervaring.” Namaste!