Stage bij Fontys Pulsed

Studente leert leeftijdsgenoten Adobe kennen

Emma van Eemeren is derdejaars student Allround mediamaker en loopt stage bij Fontys Pulsed. Daar leert ze onder andere leeftijdsgenoten de Adobe-programma’s kennen. Door deze stage raakte Emma betrokken bij het project ‘Donate with Dignity’. Fontysstudenten halen via dit project donaties en spullen op voor Libanon. De SintLucasstudente dacht mee over de campagne voor dit project: “Alle beetjes helpen.”

Relaxed

Bij Fontys Pulsed werken en leren studenten via design based projecten. Vanuit haar rol als stagiair ondersteunt Emma deelnemende studenten op grafisch gebied. Ook denkt ze mee over marketing en communicatie en maakt ze content voor de social mediakanalen. “Het is hier heel relaxed. De sfeer is goed en het is leuk om met leeftijdsgenoten bezig te zijn. Bij mijn vorige stage waren de meeste collega’s zeker twintig jaar ouder”, vertelt Emma.

Kennis overdragen

De stageplek sluit goed aan bij wat de studente Allround mediamaker hierna wil gaan doen: “Ik ga doorstuderen bij SintLucas en de opleiding Crossmedia vormgeven volgen.” Uiteindelijk zou ze wel docent willen worden: “Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen. Ik ben betrokken bij een cursus waarin de Adobe programma’s uitgelegd worden.” De voertaal bij Pulsed is Engels. “Er nemen internationale studenten en Engelssprekende collega’s deel, dus alle communicatie is in het Engels. Ik vind dat wel fijn want daardoor ontwikkel ik mijn Engels.” De stage van Emma is heel breed en niet alleen digitaal. “Ik doe meer dan alleen achter mijn laptop zitten. Vorige week was ik mee op pad om op Strijp-S flyers uit te delen voor de actie Donate with Dignity.”

Zeecontainers

Lex Beusink, Pulsed student, legt uit wat het project ‘Donate with Dignity’ is: “Ons doel is om de mensen in Libanon te voorzien van wat ze het hardst nodig hebben. Daarvoor werken we samen met zeven non-profitorganisaties die ter plaatse actief zijn.” Op Strijp-S, tegenover het Klokgebouw, staan twee containers waar spullen gedoneerd kunnen worden en waar een pop-up museum is ingericht. Die gaan na 7 mei, vol met spullen, richting Libanon. “Studenten zijn daar iedere dag aanwezig om donaties in ontvangst te nemen. Alle beetjes helpen”, vertelt Emma.

Meer info over Fontys Pulsed en het project Donate with Dignity kun je hier vinden.