Informatie over Corona-virus

Landelijke richtlijnen
SintLucas volgt in het kader van de ontwikkeling van het coronavirus (COVID-19) de landelijke richtlijnen van het RIVM. Op dit moment is er geen reden tot zorg en gaat het onderwijs door zoals gepland, tot het RIVM hierover anders adviseert. Op de volgende pagina’s geeft het RIVM algemene informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over het virus:

Wat kunt u nu het beste doen als uw zoon/dochter ziek is?

Heeft uw zoon/dochter koorts en is hij/zij in besmet gebied geweest of heeft hij/zij contact gehad met iemand die (mogelijk) in besmet gebied is geweest. Dan verzoeken we u om uw zoon/dochter thuis te laten om uit te zieken, zodat hij/zij anderen niet kan besmetten. Uw zoon/dochter meldt zich ziek volgens de normale ziekmeldingsprocedure. Neem als het nodig is contact op met uw huisarts. Op de website van RIVM kunt u meer informatie vinden over de meest gestelde vragen rondom het coronavirus.

Voorzorgsmaatregelen
We vragen onze leerlingen en studenten voorzorgsmaatregelen te nemen door regelmatig handen te wassen, te niezen of hoesten in de elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken. We verzoeken hen daarnaast om te ‘groeten zonder aanraking’. Hiermee wordt handen schudden en ander direct contact tussen mensen vermeden en het risico op overdracht via de handen aanzienlijk verminderd. Mochten er meer maatregelen noodzakelijk zijn, dan brengen we leerlingen, studenten en ouders hiervan op de hoogte.

Stages buitenland
In verband met de uitbraak is een aantal stages in het buitenland gecanceld. Op de site www.nederlandwereldwijd.nl geeft het ministerie van Buitenlandse zaken advies over reizen of verblijf in het buitenland.

Studenten en leerlingen die in een land zijn geweest waar het Corona-virus heerst of klachten hebben, verzoeken we de site van het RIVM te checken of contact met de huisarts op te nemen. Dit geldt uiteraard ook voor medewerkers van SintLucas.

Voor vragen kunt u via het algemene nummer (Boxtel: 0411- 672 270 of Eindhoven: 040-259 1391) contact opnemen met de locatiemanager.