SiNTLUCAS Veelgestelde vragen

Coronavirus

Laatste update – 6 maart 2022

 

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je per onderwerp de meeste gestelde vragen en antwoorden rondom het coronavirus, die betrekking hebben op de situatie bij SintLucas. Kijk voor aanvullende informatie over het coronavirus ook op de pagina’s van het RIVM en de Rijksoverheid.

VMBO/MBO

Vanaf 25 februari is een mondkapje niet meer verplicht. Iedereen kan vanaf die datum zelf de keuze maken om wel of niet een mondkapje te dragen. Respecteer deze keuze van leerlingen, studenten en medewerkers die er behoefte aan hebben. Ook de 1,5 meter afstand houden verdwijnt en de groepsgrootte kent geen beperkingen meer.

Helaas zijn we nog niet van het coronavirus verlost. Daarom blijven de basismaatregelen gelden.

Basismaatregelen:

  • We wassen meerdere keren per dag onze handen.
  • We schudden geen handen.
  • We hoesten en niezen in onze elleboog en zitten niet aan ons gezicht.
  • Doe bij klachten een zelftest en maak bij een positieve zelftest een afspraak bij de GGD en volg de instructies op.
  • Er worden op vrijdag zelftesten verstrekt aan leerlingen die dit willen (alleen voor het vmbo).

Welke coronamaatregelen gelden er in onze gebouwen?

Vanzelfsprekend houd je je in onze gebouwen aan de aangegeven looproutes en corona-aanwijzingen en volg je de instructies van medewerkers op.

Liftgebruik
Alle liftpasjes worden ingetrokken en kunnen op basis van een medische verklaring opnieuw toegekend worden via locatiemanager (mbo) of teamleider (vmbo). Er mogen maximaal twee personen in de lift.

Ventilatie
Scholen dienen er voor te zorgen dat de ventilatie in de gebouwen goed geregeld is, zodat het virus zich niet via de binnenlucht kan verspreiden. De ventilatie in de schoolgebouwen van SintLucas is volgens de RIVM-norm geregeld, dit betekent dat de lucht continu ververst wordt met lucht van buiten.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Voor vragen die te maken hebben met je opleiding, kun je terecht bij de opleidingscoördinator van je opleiding of LOB-er (mbo) of bij je mentor (vmbo). Algemene vragen mailen naar info@sintlucas.nl. Vragen over medische klachten kun je stellen aan je huisarts of aan de GGD in jouw woonplaats. Kijk voor de dichtstbijzijnde GGD-locatie op deze pagina.