BOXTEL | MBO NIVEAU 4

Vormgeven Product, Ruimte & Media

Opleiding in het kort

Als ruimtelijk vormgever geef je vorm aan ruimtes. Dit kan het interieur zijn van een winkel of bedrijf, een decor maar ook een buitenruimte. Ook het ontwerpen van producten en objecten zoals verpakkingen, gebruiksvoorwerpen, meubelstukken of bijvoorbeeld lichtobjecten behoort tot het vakgebied. Daarnaast bedenkt en maakt een ruimtelijk vormgever de media-uitingen die in het ruimtelijk ontwerp worden toegepast.

  • Je bedenkt concepten die je uitwerkt in een visueel ontwerp
  • Je hebt gevoel voor vorm, kleur, beeld, communicatie en materiaal
  • Je past bij het ontwerpen je kennis van communicatie, vorm en kleur toe 
VPRM Sam Roelofs VPRM Sam Roelofs VPRM Sam Roelofs
VPRM Interieur Restaurant VPRM Interieur Restaurant
Productvormgeven Studentenwerk
Fotostyling Studentenwerk

Interview met student

Sam Roelofs (zie foto hiernaast) is tweedejaars student Vormgeven Product, Ruimte & Media. 

Wat heb je in het eerste jaar geleerd?

"Ik heb vooral dingen geleerd die ik echt nog niet kon. Met programma's van Adobe (Illustrator, Indesign, Photoshop) werken bijvoorbeeld. Daar heb ik in het eerste jaar heel veel basiskennis van opgedaan. Nu kan ik zelf een goede start maken als ik iets wil ontwerpen. Wel zo handig!"Wat vond je de leukste opdracht?

Wat vond je de leukste opdracht?

"De opdracht om een ontwerp te maken voor een restaurant in Tilburg. Hier zouden jongeren komen werken die een lastige jeugd hebben gehad of niet meer naar school gaan. Het doel van het restaurant is deze jongeren weer onderdeel te laten zijn van de maatschappij. Daarom moest je hen in contact brengen met de klanten. In mijn ontwerp heb ik een lange bank geplaatst (zie foto hiernaast rechtsboven). Een bank waar veel mensen op kunnen zitten, zodat ze contact kunnen maken en communiceren makkelijker is. Er ging heel veel tijd in de opdracht zitten, maar het was echt heel leuk!"

Verhaal van een oud-student

Wil jij weten wat je na SintLucas zou kunnen gaan doen? Rafi vertelt je over waar hij terecht kwam na zijn studie Vormgeven Product, Ruimte en Media b.

Verhaal van een oud-student

Wil je weten wat je na SintLucas kunt gaan doen? Evie vertelt waar ze terecht kwam na haar opleiding Vormgeven Product, Ruimte & Media.