EINDHOVEN | MBO NIVEAU 4

Game Development

Opleiding in het kort

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende aspecten van ict. De basis ligt in scripten en programmeren en je brengt alle grafische en audiovisuele elementen samen tot een perfect werkend geheel. Een werkende internetsite, een webshop met alle daarbij horende databases of verrassende spelsituaties in een game. Je kent diverse platformen en weet op het moment dat iets bedacht wordt of het ook uitvoerbaar is.


  • Je ontwikkelt diverse media-onderdelen en leert de techniek erachter
  • Je gaat programmeren en experimenteren
  • Je werkt met verschillende softwareprogramma's
Mike van Loon Student Game Development
Space Corridor Mike van Loon
Test Shooter Development
Gamedevelopment Codering Studentenwerk

Interview met student

Mike van Loon (zie foto hiernaast) is derdejaars student Game Development. 

Wat heb je in het eerste jaar geleerd?

Je hebt hier een breed eerste jaar. Ik wist heel goed wat ik wilde studeren en ben ook bij die keuze gebleven. Soms was dat eerste jaar dus een beetje lastig omdat er ook vakken waren die ik minder leuk vond zoals fotografie. Maar ik heb in dat jaar ook wel echt veel geleerd, ik heb me breder kunnen oriƫnteren. Naast alle opleidingsrichtingen heb je ook vakken zoals creativity en personality. Die vakken vond ik ook leuk. Bij creativity heb ik geleerd hoe ik mijn creativiteit kan omzetten in iets concreets en bij personality heb ik ook veel over mezelf geleerd.

Wat vond je de leukste opdracht?

Wat ik echt top vond was het op een-na-laatste project voor Game Development: de Space Shooter. Je moest een ruimteschip maken dat kon rondvliegen in de ruimte. Je was vrij in hoe je een Space Shooter ging maken, maar het moest wel aan een paar eisen voldoen. Veel van mijn vrije tijd en alle uren die ik op school kreeg heb ik aan dit project besteed. Ik heb een space game gemaakt waarbij je kon rondvliegen in de ruimte met het schip. Het was de uitdaging om drie andere schepen te verslaan. Ik ben ook echt trots op het eindproduct!