EINDHOVEN | MBO NIVEAU 4

Fotografie

Opleiding in het kort

Als fotograaf ben je in staat de wensen van een klant over te brengen in stilstaande en bewegende beelden. Je werkt met professionele foto- en videoapparatuur en kunt artistieke ideeën technisch vertalen. Ook weet je mensen op hun gemak te stellen en kun je goed omgaan met tijdsdruk. Je gaat aan de slag met opdrachten voor studio- en reportagefotografie.


  • Je maakt beelden en je analyseert en bewerkt ze
  • Je stelt je flexibel op
  • Je hebt gevoel voor compositie, licht, kleur en sfeer
Joël Smits Student fotografie
Fotografie abstract Studentenwerk
Fotografie concert Studentenwerk
Fotografie portret Studentenwerk

Interview met student

Joël Smits (zie foto hiernaast) is tweedejaars student Fotografie. 

Wat heb je in het eerste jaar geleerd?

Ik heb vooral goed leren omgaan met studiomateriaal: flitsers, opzetstukken die erbij horen maar natuurlijk ook de camera zelf. Daarnaast besefte ik me ook dat er meer kwam kijken bij fotografie dan alleen een maar ‘klikken’. Je leert ook echt dingen organiseren die bij fotografie komen kijken.

Wat vond je de leukste opdracht?

Ik ben zelf nogal technisch ingesteld en daarom waren sommige opdrachten voor mij een beetje makkelijk in het eerste jaar. De leukste opdracht vond ik de opdracht waarbij je een portret na moest maken. Je moest het portret dan in de studio van school namaken qua model, qua belichting maar ook qua achtergrond. Je was heel vrij in welke foto je wilde kiezen. Ik koos voor een foto waar een meisje bij het raam zat. Je zag het raam niet, maar je zag de schaduw van het gordijn door de belichting in haar gezicht. Dat was een mooie opdracht!

Verhaal van een oud-student

Wil je weten wat je na SintLucas kunt gaan doen? Jurian vertelt waar hij terecht kwam na zijn opleiding Fotografie.