EINDHOVEN | MBO-4

Audiovisuele Technologie

Meewerken aan een televisieprogramma, een videoclip schieten of nieuwsitems maken? De wereld van AV-technology is dynamisch. En met platforms als YouTube, Vimeo en Facebook groeit dit vakgebied nog steeds. Met AV-technology zorg jij ervoor dat we de ideeën die er zijn daadwerkelijk te zien krijgen.

Opleiding in het kort

Je gaat films maken voor verschillende (media)kanalen. Een nieuwsitem voor een omroep, een concertregistratie tijdens een festival of een instructievideo. Je leert hoe een camera werkt, weet hoe je de beste beelden kunt maken en duikt na de opnames de studio in om de beelden te bewerken en voorzien van muziek, de juiste ondertiteling en eventueel een voice-over. Klik op onderstaande button om de opleidingsflyer te downloaden.

  • Je hebt interesse in techniek
  • Je bent stressbestendig
  • Je kunt improviseren 

AV & Animatie Luke Oosterbaan AV & Animatie Luke Oosterbaan
AV & Animatie Filmposter AV & Animatie Filmposter
Audiovisueel camera Studentenwerk
Audiovisueel studio Studentenwerk

Interview met student

Luke Oosterbaan (zie foto hiernaast) is tweedejaars student Audiovisuele Vormgeving & Animatie, maar vertelt over het eerste jaar Vormgeven, Media en Technologie. 

Wat heb je in het eerste jaar geleerd?

"Ik heb vooral ontdekt waar mijn passie ligt. Dit komt omdat je in het eerste jaar van Vormgeven, Media & Technologie alle richtingen volgt om er zo achter te komen wat goed bij je past. Op het gebied van samenwerken heb ik ook veel geleerd. Je werkt steeds met andere mensen, dus je leert jezelf echt aanpassen aan een situatie."

Wat vond je de leukste opdracht?

"De filmscène namaken met professionele spullen en daarvoor het script verzorgen en een storyboard maken, vond ik echt het leukste. Ik heb met mijn groepje een scene uit de Nederlandse film 'Razend' nagespeeld en dat was echt goed gelukt."

Verhaal van een oud-student

Wil jij weten wat je na SintLucas zou kunnen gaan doen? Wouter vertelt je over waar hij terecht kwam na zijn studie Audiovisuele Technologie bij SintLucas.