SintLucas in cijfers

De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.
De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kansen biedt op de arbeidsmarkt of naar een vervolgstudie. 

Deze pagina sluit aan op de opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) om een studiebijsluiter te ontwikkelen voor alle mbo-scholen. De  opleidingen in deze landelijke studiebijsluiter zijn echter zo ingedeeld dat de cijfers van ons als vakschool niet representatief zijn. Daarom vind je op deze pagina gegevens die specifiek van toepassing zijn op SintLucas. 

MBO- Transparant

De landelijke website mbo transparant geeft inzicht in de onderwijsresultaten van mbo-scholen op een aantal belangrijke gebieden, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. Onderstaand vind je bij deze gebieden een link naar de resultaten van SintLucas op deze website.

MBO-transparant

JOB-Monitor: studententevredenheid

JOB staat voor Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en is de vakbond voor en door mbo-studenten. Tweejaarlijks voert het JOB de JOB-monitor uit, een onderzoek dat de tevredenheid meet van mbo-studenten op verschillende onderwerpen. SintLucas doet mee aan dit onderzoek. 

Resultaten 2016

Wil je de resultaten van 2016 van de JOB-monitor bekijken, klik dan op onderstaande link.

Lees meer

Voortijdig schoolverlaten (VSV)

Om de kans op studiesucces zo groot mogelijk te maken, start je op onze vakschool binnen de meeste opleidingen met een oriƫntatiejaar. In dit jaar maak je kennis met de mogelijkheden binnen het creatief-technische vakgebied. Op deze manier kies je een richting die ook echt bij je past, waardoor de kans dat je 'uitvalt' omdat je misschien de verkeerde keuze hebt gemaakt veel kleiner is. Dit zie je terug in de cijfers ter voorkoming van voortijdig schoolverlaten (VSV). Bekijk via onderstaande link de cijfers.

Studiesucces

Na het basisjaar specialiseer je je verder in de richting van je keuze. Met je loopbaancoach stippel je  jouw leerroute uit met keuzes voor modules en projecten die aansluiten op jouw ambitie en talent. Deze aanpak resulteert in een goed diplomaresultaat.

Cijfers vroegtijdig schoolverlaten Cijfers studiesucces

Stage

Praktijkgericht leren is een van de pijlers van het onderwijs bij SintLucas. Je werkt al vroeg in de opleiding aan levensechte opdrachten uit de praktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. En natuurlijk loop je in iedere opleiding stage. Samen met je loopbaancoach ga je op zoek naar een passende stageplek. Als vakschool staan we goed bekend in de creatieve industrie. 

Doorstuderen en werken

DOORSTROOM HBO 

Wil je na het mbo naar het hbo dan kun je op onze vakschool modules volgen die je voorbereiden op de doorstroom naar een hbo-opleiding. Ook hebben we met verschillende hbo-instellingen afspraken over doorstroommogelijkheden zodat je goed voorbereidt aan een vervolgstudie begint. 

WERKEN 

De meerderheid van onze studenten kiest ervoor om na het behalen van hun diploma verder te studeren (aan een hbo-opleiding). Een aantal start een eigen bedrijf. Het overige deel gaat werken.  Over het algemeen vinden studenten binnen een half jaar na het afstuderen een baan. 

Bekijk hieronder het overzicht van oud-studenten over hun ervaring met werken of doorstuderen. Ze geven informatie over het vinden van een baan en het startsalaris, ook staat er meer over het doorstromen van mbo naar hbo. De informatie is ingedeeld per locatie. 

Informatie oud-studenten SintLucas Boxtel Informatie oud-studenten SintLucas Eindhoven

Waarom SintLucas

Als je kiest voor een creatieve opleiding aan een vakschool als SintLucas, kies je voor een kleine school, gespecialiseerd in creatief-technische opleidingen waar studenten en docenten elkaar kennen. Maar SintLucas is meer dan een school. SintLucas ontwikkelt zich als een creative community waar je al vroeg in je opleiding ook samenwerkt met bedrijven, studenten van andere scholen, oud-studenten en maatschappelijke organisaties. Gelijkgestemden met een passie voor creativiteit en ondernemerschap. Zo ontwikkel jij een portfolio, beroepshouding en een netwerk waarmee je na de opleiding succesvol kunt doorstuderen, werken of ondernemen.