AMBITIES, TALENT EN IDENTITEIT

Onderwijs

De kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent verder ontwikkelt.

De kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent verder ontwikkelt.

Wat leer je?

Het onderwijs bij SintLucas is beroepsgericht. Je krijgt theorie en vaardigheden gericht op jouw vakgebied. Waarbij je leert hoe je de nieuwste technologie├źn en technieken toepast. 

Ook ontwikkel je jouw creativiteit en beroepshouding. Het bedenken van nieuwe idee├źn en oplossingen loopt als een rode draad door de opleiding. Je ontdekt wat je leuk vindt, waar je goed in bent en welke keuzes daarbij passen. Verder leer je belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, presenteren en probleemoplossend denken.  

En er is volop aandacht voor ondernemerschap. Want of je straks nu een eigen bedrijf begint of in loondienst werkt, een ondernemende houding is tegenwoordig overal belangrijk.

Nederlands, Engels en rekenen staan natuurlijk ook op het programma.

Keuzes

Als je begint bij SintLucas is jouw opleiding nog niet helemaal uitgestippeld. Dat doe je samen met jouw loopbaancoach en docenten.

Je maakt keuzes die passen bij jouw talent en interesses. Hiervoor bieden we onder meer keuzedelen aan. Dit kunnen modules zijn die aansluiten bij jouw eigen opleiding of bij een andere opleiding binnen SintLucas. 

Ook zijn er keuzedelen die je voorbereiden op de doorstroom naar een vervolgopleiding. Met (levensechte) projecten en stages geef je verder richting aan je loopbaan na SintLucas: een leuke baan, je eigen bedrijfje of doorstuderen.

Hoe leer je?


SintLucas is een vakschool. De praktijk is de basis van ons onderwijs. Daarom lijkt de leeromgeving op school al op je toekomstige werkplek. Ook leer je steeds vaker op locaties buiten school. En je werkt tijdens de opleiding aan projecten van echte klanten, alleen of in groepen. Of het nou gaat om een filmpje, een huisstijl, een glas-in-lood-productie of een interieur, je leert wat in je toekomstige beroep belangrijk is.

Tijdens de stage breng je de kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan in de praktijk. Bij de meeste opleidingen loop je twee keer stage bij twee verschillende organisaties. Misschien kies jij wel voor een stage in het buitenland!

Begeleiding

Tijdens de opleiding bij SintLucas dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Wat wil ik worden en welke keuzes horen daarbij? Dat doe je niet alleen, maar met je loopbaancoach die jou tijdens je hele opleiding begeleidt. Met je loopbaancoach bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en je resultaten. Samen maak je keuzes voor je studievoortgang. Daarnaast is er een heel team van docenten en instructeurs die nauw betrokken zijn bij jouw opleiding

Wil je meer weten over onze extra ondersteuningsmogelijkheden of passend onderwijs? Klik dan op onderstaande button:

Lees meer