Weetjes en getallen

SintLucas in cijfers

De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

De gegevens die je op deze pagina vindt, geven je een indruk van hoe SintLucas het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Onderwijsresultaten

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kansen biedt op de arbeidsmarkt of naar een vervolgstudie. Deze pagina sluit aan op de opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) om een studiebijsluiter te ontwikkelen voor alle mbo-scholen. De  opleidingen in deze landelijke studiebijsluiter zijn echter zo ingedeeld dat de cijfers van ons als vakschool niet representatief zijn. Daarom vind je op deze pagina gegevens die specifiek van toepassing zijn op SintLucas. 

MBO transparant

De landelijke website mbo transparant geeft inzicht in de onderwijsresultaten van mbo-scholen op een aantal belangrijke gebieden, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. Hier vind je de resultaten van SintLucas.

JOB monitor

JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) is de vakbond voor en door mbo-studenten. Tweejaarlijks voeren zij de JOB-monitor uit. Een onderzoek dat de tevredenheid meet van mbo-studenten op verschillende onderwerpen. SintLucas doet mee aan dit onderzoek. Klik hier voor de resultaten uit 2016:

Voortijdig schoolverlaten

Om de kans op studiesucces zo groot mogelijk te maken, start je op onze vakschool binnen de meeste opleidingen met een oriĆ«ntatiejaar. In dit jaar maak je kennis met de mogelijkheden binnen het creatief-technische vakgebied. Op deze manier kies je een richting die ook echt bij je past, waardoor de kans dat je 'uitvalt' omdat je misschien de verkeerde keuze hebt gemaakt veel kleiner is. Dit zie je terug in de cijfers ter voorkoming van voortijdig schoolverlaten (VSV). Bekijk hier de cijfers.

Studiesucces

Na het basisjaar specialiseer je je verder in de richting van je keuze. Met je loopbaancoach stippel je jouw leerroute uit met keuzes voor modules en projecten die aansluiten op jouw ambitie en talent. Deze aanpak resulteert in een goed diploma-resultaat. Hier vind je de cijfers over ons studiesucces.

Stage

Praktijkgericht leren is een van de pijlers van het onderwijs bij SintLucas. Je werkt al vroeg in de opleiding aan levensechte opdrachten uit de praktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. En natuurlijk loop je in iedere opleiding stage. Samen met je loopbaancoach ga je op zoek naar een passende stageplek. Als vakschool staan we goed bekend in de creatieve industrie. 

Doorstuderen & werken

Wil je na het mbo naar het hbo dan kun je op onze vakschool modules volgen die je voorbereiden op de doorstroom naar een hbo-opleiding. Ook hebben we met verschillende hbo-instellingen afspraken over doorstroommogelijkheden zodat je goed voorbereidt aan een vervolgstudie begint. 

De meerderheid van onze studenten kiest ervoor om na het behalen van hun diploma verder te studeren (aan een hbo-opleiding). Een aantal start een eigen bedrijf. Het overige deel gaat werken. Over het algemeen vinden studenten binnen een half jaar na het afstuderen een baan. 

Bekijk hieronder het overzicht van oud-studenten over hun ervaring met werken of doorstuderen. Ze geven informatie over het vinden van een baan en het startsalaris, ook staat er meer over het doorstromen van mbo naar hbo. De informatie is ingedeeld per locatie. 

Waarom SintLucas?

Als je kiest voor een creatieve opleiding aan een vakschool als SintLucas, kies je voor een kleine school, gespecialiseerd in creatief-technische opleidingen waar studenten en docenten elkaar kennen. Maar SintLucas is meer dan een school. Bij ons werk je al vroeg in je opleiding samen met bedrijven, studenten van andere scholen, oud-studenten en maatschappelijke organisaties. Gelijkgestemden met een passie voor creativiteit en ondernemerschap. Zo ontwikkel jij een portfolio, beroepshouding en een netwerk waarmee je na de opleiding succesvol kunt doorstuderen, werken of ondernemen.