Ambities, talent en identiteit

Onderwijs

Kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent en identiteit verder ontwikkelt.
Kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent en identiteit verder ontwikkelt.

Waarom SintLucas

Als je kiest voor een creatieve opleiding aan een vakschool als SintLucas, kies je voor een kleine school, gespecialiseerd in creatief-technische opleidingen waar studenten en docenten elkaar kennen. SintLucas is meer dan een school. SintLucas ontwikkelt zich als een creative community waar je al vroeg in je opleiding samenwerkt met bedrijven, studenten van andere scholen, oud-studenten en maatschappelijke organisaties. Gelijkgestemden met een passie voor creativiteit en ondernemerschap. Zo ontwikkel jij een portfolio, beroepshouding en een netwerk waarmee je na de opleiding succesvol kunt doorstuderen, werken of ondernemen.

Loopbaanleren

Een diploma halen is belangrijk, nog belangrijker vinden wij het dat je een persoonlijk portfolio, een netwerk én een beroepshouding ontwikkelt waarmee je straks succesvol kunt doorstuderen, je droombaan vinden of als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan. Jouw opleiding bepaal je daarom voor een groot gedeelte zelf. Met de keuze voor modules, stages en levensechte projecten die passen bij jouw interesse en ontwikkeling geef je richting aan je loopbaan. In samenwerking met bedrijven, andere scholen, oud-studenten en maatschappelijke organisaties biedt onze creative community je volop mogelijkheden. 

Wat en hoe leer je?

Ons onderwijs is beroepsgericht. Je leert vaardigheden en hoe je moet handelen in een vakgebied. Daarnaast staan ook vakken als Nederlands, Engels en rekenen op het programma. De wereld om ons heen verandert snel. Om er voor te zorgen dat je ook in de toekomst succesvol bent, besteden we in de lessen creativity aandacht aan de zogenaamde 21st century skills: o.a. samenwerken, presenteren, onderzoek doen en feedback geven. Binnen de lessen  personality werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als burger in onze maatschappij. Als vakschool vormt de praktijk de basis van ons onderwijs. Je leeromgeving lijkt op je toekomstige werkplek en tijdens de opleiding werk je al aan opdrachten van echte klanten. Ook loop je twee keer in je opleiding stage. 

Begeleiding

Tijdens de opleiding bij SintLucas dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Wat wil ik worden en welke keuzes horen daarbij? Dat doe je niet alleen, maar met je loopbaancoach die jou tijdens je hele opleiding begeleidt. Met je loopbaancoach bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en je resultaten. Samen maak je keuzes voor je studievoortgang. Daarnaast is er een heel team van docenten en instructeurs die nauw betrokken zijn bij jouw opleiding

ONDERSTEUNINGSMOGELIJKHEDEN

Wil je meer weten over onze extra ondersteuningsmogelijkheden of passend onderwijs? Klik dan op onderstaande button:

Ondersteuning