“Ik had niet verwacht het zo druk te krijgen”

Jaimy Scheepers is tweedejaars studente Media- en evenementenmanagement. Ze startte tijdens de coronatijd met het verkopen van sieraden via LaVie Jewels en wil in de toekomst haar eigen bedrijf starten.

Hoe is het met je?
“Ik heb het druk. Naast mijn werk voor school hoef ik me niet te vervelen en ben ik druk bezig met het maken en verkopen van sieraden. Ik ben daar in de coronatijd mee begonnen, omdat ik een ritme wilde houden. Ik had al langer het idee om een eigen bedrijfje te starten. Door corona ben ik ermee begonnen. Ik had niet verwacht dat ik het zo druk zou krijgen. Werken voor school of mijn bijbaantje voelde altijd als een verplichting. Nu sta ik op en ben ik blij dat ik er weer aan mag werken. Ik krijg er veel energie van!”

Wat voor soort sieraden verkoop je?
“Ik verkoop onder andere armbandjes, ringen en een koordje voor aan je zonnebril. Ik draag zelf graag sieraden en ik vind het leuk om ze zelf te maken. Ik ben best creatief maar niet zo goed met mijn handen dus in het begin kostte het wel tijd om uit te zoeken hoe ik het moest doen. Ik heb veel op Pinterest en Instagram gekeken voor trends en de stijl van mijn producten. Na de eerste ronde van bestellingen heb ik een selectie gemaakt van producten die goed liepen. Daar ben ik verder mee gegaan. Ook heb ik verschillende meiden benaderd met de vraag of ze een sieraad van mij wilde promoten via hun social mediakanalen. Zelf ben ik ook actief op die kanalen. De volgers komen niet vanzelf. Je moet er wel tijd insteken. Als je zelf actief bent, dan blijven de mensen wel komen. Ik ben daar onbewust wel altijd mee bezig.”

Welke elementen uit je opleiding gebruik je voor dit initiatief?
“Het plannen en organiseren. Ik was daar nooit zo goed in, maar dat heb ik door mijn opleiding en dit initiatief wel geleerd. Ik had twee jaar geleden niet gedacht dat ik dit zou kunnen. Ik heb geleerd om door te zetten, ook als het niet zo lekker gaat. Ik zie veel meiden die hetzelfde zijn gestart maar nu al weer gestopt zijn. Verder is een goede voorbereiding ook belangrijk. Ik heb eerst gezorgd dat ik een logo en goede foto’s van mijn sieraden had, voordat ik online ben gegaan. Ook is het belangrijk om realistisch te blijven en niet teveel te willen beloven.”

Hoe kijk je naar de toekomst?
“Ik ben bezig om mijn plannen op papier te zetten, zodat ik me in kan schrijven bij de Kamer van Koophandel. De reacties zijn zo positief, dat ik er mee door wil gaan. Ik heb de afgelopen maanden heel anders beleefd dan mijn vriendinnen. Zij klaagden dat ze zich verveelden, maar daar had ik geen last van. Inmiddels zijn mijn sieraden naast online ook te koop op vier plekken. En ik heb de vraag gekregen om voor een 21-diner voor alle genodigden een armband te maken. Verder heb ik al allerlei nieuwe ideeën. Ik ga in de zomervakantie veel voorbereiden, zodat ik bij de start van het schooljaar niet in de problemen kom omdat ik te weinig tijd heb om school en mijn eigen bedrijf te combineren.”

Instagram: LaVie jewels