“Ik dacht het waait wel over”

Wessel van Stiphout studeerde in 2012 af bij SintLucas in de richting Vormgever Productpresentatie. Na een paar jaar gewerkt te hebben voor H&M, besloot hij verder te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Kunst en Economie. “Ik koos voor deze richting omdat ik mezelf niet creatief genoeg vond, maar ik wilde wel graag assisteren bij het ontwikkelen van innovatieve projecten en werken met creatieve teams.” Wessel heeft een baan als Studiomanager voor het bedrijf Flavour. “We maken onder andere serious games over cyberveiligheid. Het leuke van mijn huidige functie is dat ik breder bezig ben dan alleen met het creatieve proces. Ik denk ook mee over de strategie.”

Hoe gaat het met je?
“Ik moest wennen aan de nieuwe situatie. Ik kwam net terug van wintersportvakantie, uit een risicogebied, toen de coronacrisis uitbrak. In het begin dacht ik nog het waait wel over, maar inmiddels zit alles op slot. In mijn functie als studiomanager is het regelen van de dagelijkse gang van zaken op kantoor een essentieel onderdeel. Dat is helemaal weggevallen en daar moest ik mijn weg wel in vinden. Inmiddels loopt het. Voordeel voor ons is dat we al veel digitaal beschikbaar hadden. Ik merk wel dat iedere collega anders met de situatie omgaat. De een wil elke ochtend via een stand-up de dag starten en even kletsen, de ander is erg op zichzelf en lastiger te bereiken. Ons bedrijf is gevestigd in Amsterdam en veel collega’s zitten ineens alleen thuis in hun kleine studio. Ik woon zelf in Arnhem en daar heb ik de ruimte, dat scheelt.”

Wat mis je?
“De sociale interactie. We lunchen op het werk iedere dag met elkaar. Dat zijn de momenten dat je samen even lacht en die zijn belangrijk.”

Wat verwacht je dat er gaat veranderen als deze periode voorbij is?
“Dat we wellicht definitief vanuit huis gaan werken. We vragen ons af of we nog een kantoor moeten hebben. Door het op te heffen, kunnen we geld besparen. Als we elkaar fysiek willen zien, huren we daar een paar keer per week een ruimte voor.”

Waar kijk je naar uit?
“Ik zou vet graag in juli naar een concert in Parijs willen, maar ik ben er bang voor. En een ijsje eten en naar het strand. Dat mag waarschijnlijk binnenkort wel weer dus dat is een lichtpuntje.”