Aanmelden MBO

Informatie over de aanmelding en toelating mbo bij SintLucas voor schooljaar 2018-2019.

Informatie over de aanmelding en toelating mbo bij SintLucas voor schooljaar 2018-2019.

Aanmelding en toelating

Aanmelden voor een opleiding bij SintLucas voor het studiejaar 2018-2019 kan vanaf 1 oktober 2017 via onderstaande links. De sluitingsdatum is in principe 1 april 2018. Deze datum is echter afhankelijk van het aantal aanmeldingen. 

Hoe werkt aanmelden voor een MBO?

Beperkt aantal plaatsen

SintLucas heeft voor alle opleidingen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het aantal plaatsen vind je hier. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst (de aanmelding dient wel compleet te zijn). Sommige opleidingen zitten eerder vol dan 1 april, andere hebben nog langer plaatsen open. Houd voor de exacte sluitingsdatum de website in de gaten.

Je kunt je aanmelden voor één van onze opleidingen. Indien tijdens het toelatingsgesprek blijkt dat je interesse en talent beter aansluiten bij een andere opleiding dan waarvoor je je hebt aangemeld, dan kun je in het toelatingstraject voor die opleiding aansluiten mits er nog plaatsen beschikbaar zijn.

LET OP! 
De opleiding Vormgeven, Media & Technologie is vol. Hiervoor kan niet meer worden aangemeld. 

Voor de opleidingen Media- & evenementenmanagement en Digital Publishing werken we met een wachtlijst, omdat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Met deze kandidaten gaan we de toelatingsprocedure in. Je kunt voor deze opleiding blijven aanmelden en komt dan op de wachtlijst. Afhankelijk van het aantal leerlingen dat van de opleiding afziet, worden kandidaten van de wachtlijst uitgenodigd voor de toelating. 

Digitale doorstroomdosier
Het digitale doorstroomdossier (DDD) is niet vereist om je aanmelding compleet te maken. Wel behoort het DDD tot de verplichte toelatingsactiviteiten. Je ontvangt informatie over het DDD van je mentor.

Ontvang je geen code van je mentor of zit je niet op het voortgezet onderwijs, ga dan naar www.digitaaldoorstroomdossier.nl. Vul onder 'Ik heb nog geen wachtwoord' je e-mailadres en een zelf bedacht wachtwoord in. Vul vervolgens in het volgende scherm de activatiecode R76N9HEV en je Burgerservicenummer in. Als je bent ingelogd kun je een dossier aanmaken.

Toelatingsprocedure

Je wordt niet automatisch na je aanmelding aangenomen. Voor alle opleidingen geldt een toelatingsprocedure met een aantal verplichte activiteiten waaruit blijkt dat je je goed hebt georiënteerd op een opleiding bij SintLucas.

1. Voor de richtingen:

  • Vormgeven & ambacht;
  • Vormgeven, media & technologie;
  • Vormgeven product, ruimte & media 

selecteren wij, naast de juiste vooropleiding en verplichte activiteiten, op de aanvullende eis creatieve aanleg. Het advies dat we je na de toelatingsprocedure geven is bindend, SintLucas beslist of je wel of niet met de opleiding mag starten. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze richtingen.

Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2017 door op onderstaande links te klikken. Kies de link van de richting van jouw keuze:

Vormgeven & ambacht
Vormgeven product, ruimte & media
Vormgeven, media & technologie (deze opleiding is vol)

2. Voor de opleidingen:

  • Media- & evenementenmanagement;
  • Podium- & evenemententechniek;
  • Digital publishing;
  • Sign 

geldt deze aanvullende eis (van creatieve aanleg) niet. Wel dien je de juiste vooropleiding te hebben en te voldoen aan de verplichte activiteiten. Je ontvangt na de toelatingsprocedure een advies om wel of niet met de opleiding te beginnen. Dit advies is niet bindend, de beslissing is aan jou. Lees hier meer over de aanmeldings- & toelatingsprocedure voor deze opleidingen.

Aanmelden kan vanaf 1 oktober 2017 door op onderstaande links te klikken. Kies de link van de opleiding van jouw keuze:

Media- & evenementenmanagement
Podium- & evenemententechniek
Digital publishing
Sign (mediaproductie)

Ondersteuning

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ondersteuning tijdens je opleiding of over passend onderwijs. Klik dan op deze link.