Aanmelden vmbo zij-instroom

Vind hieronder alle info over het aanmelden voor onze vmbo-opleiding zij-instroom (leerjaar 2, 3 en 4) voor het schooljaar 2022-2023.

Aanmelden vmbo zij-instroom

Ook bij SintLucas vmbo is het mogelijk om aan te melden in een hoger leerjaar (2 of 3). Dit noemen we zij-instroom. Het is op SintLucas mogelijk om in te stromen in leerjaar 2 en 3. Op SintLucas wordt er begonnen met een programma van toetsing en afsluiting in leerjaar 3, hierdoor is het niet mogelijk om in te stromen in leerjaar 4.

Op SintLucas werken wij met een verlengde brugklas dit betekent dat leerlingen van de verschillende niveaus bij elkaar in de klas zitten. Het niveau waarin wij dit duiden is KGT, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg.

Aanmeldprocedure leerjaar 2-3 vmbo

Op donderdag 20 april publiceren wij op deze pagina het aantal plaatsen voor zij-instroom (zie hieronder). Aanmelden voor zij-instroom bij SintLucas vmbo is mogelijk op woensdag 24 en donderdag 25 mei en kan via deze website.

Na de aanmelding is het belangrijk dat de huidige school een dossier maakt. Dit dossier kan indien je binnen het samenwerkingsverband Eindhoven-Kempenland valt via LDOS aangemaakt worden. Als je buiten het samenwerkingsverband woont zullen we aan je huidige school vragen om een inlichtingenformulier in te vullen voor aanvullende informatie. In het dossier zitten in ieder geval:

  • Recente cijferlijst
  • Absentieregistratie
  • Inlichtingenformulier / onderwijskundig rapport VO school
  • Eventuele aanvullende documenten

Nadat we alle informatie hebben gaan wij jou uitnodigen voor een creatieve intake. Deze creatieve intake bestaat uit een gesprek met twee creatieve docenten.

  • Tijdens een intakegesprek vertel jij waarom je naar onze school wilt komen en laat je jouw portfolio zien. Dit is jouw eigen creatief werk.
  • Je krijgt met de uitnodiging van de creatieve intake een thuisopdracht waarmee je kunt laten zien dat je creatieve aanleg hebt. Op basis van deze onderdelen bekijken we samen of je bij SintLucas past.

Aanmelden vmbo leerjaar 2-3 schooljaar 2023-2024

Leerjaar 2 -Kader Gemengd Theoretisch (KGT)
Er zijn voor schooljaar 2023-2024 vier plekken om in te stromen in leerjaar 2 -Kader Gemengd Theoretisch (KGT)

Leerjaar 3 – Kaderberoepsgerichte leerweg
Er zijn voor schooljaar 2023-2024 drie plekken om in te stromen in leerjaar 3 – Kaderberoepsgerichte leerweg

Leerjaar 3 – Gemengd  leerweg Theoretisch
Er is voor schooljaar 2023-2024 geen mogelijkheid om in te stromen in leerjaar 3 – Gemengd leerweg Theoretisch

Toelaatbaarheidscriteria vmbo leerjaar 2-3

De toelaatbaarheidscriteria voor leerjaar 2 en 3 van onze vmbo-opleiding kun je hier downloaden.