ONDERWIJS

Op de basisschool heb je vast al eens met projecten gewerkt. Dat werken met projecten lijkt best veel op het werken met thema’s. Bij ons werk je steeds acht weken lang aan een thema, in een groepje van maximaal 8 leerlingen. Met deze groep overleg je en maak je plannen. Je praat over wat goed ging en wat je bij het volgende themaproject zou willen veranderen. Zo leer je al goed samenwerken en overleggen.

In deze boeiende en uitdagende themaprojecten maak je natuurlijk ook al kennis met (print)media en organiseren. Ook oefenen we je vaardigheden, die je straks nodig hebt in de praktijk. Door bijvoorbeeld een boekje op te maken en af te werken. De thema’s kunnen ook worden afgesloten door bijvoorbeeld een modeshow of een toneelvoorstelling te organiseren, waarin alles wat je geleerd hebt, samenkomt in een perfecte presentatie. Naast alle themaprojecten krijg je natuurlijk ook uitleg tijdens gewone lessen, samen met je hele klas. Ook werk je aan taken met readers en achtergrondinformatie,  onder begeleiding van een docent.

Praktijk
Veel van onze docenten komen uit de praktijk. Daarnaast nodigen we ook mensen uit als gastleraar, die komen vertellen over hun vak en dagelijks werk. Zo krijg je al een goed beeld van de praktijk.

Begeleiding
Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Tijdens je opleiding bij SintLucas vmbo krijg je begeleiding van je mentor. De mentor is ook voor thuis (ouder(s)/verzorger(s)) het eerste aanspreekpunt voor het voeren van gesprekken over bijvoorbeeld je voortgang, motivatie, aanwezigheid tijdens lessen, het houden aan afspraken en samenwerken. Informatie over overige ondersteuning zoals huiswerk- en studiebegeleiding of van bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon, het Zorg- en AdviesTeam (ZAT), etc. vind je in de schoolgids.

SintLucas gevoel
Als leerling breng je heel wat tijd op school door. Dus is het belangrijk dat je je daar thuis voelt. Dat zal op SintLucas wel lukken. De leerlingen hebben allemaal verschillende achtergronden. De een komt uit Schijndel, de ander woont om de hoek. Maar ze hebben veel gemeen. Ze zijn betrokken en gaan open en respectvol met elkaar om. Ze zijn creatief, technisch en ondernemend. Eigenzinnig en nieuwsgierig. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en slimme oplossingen. Gedreven, maar ook in voor een geintje.

SintLucas vraagt veel van leerlingen, vooral passie en discipline. Passie voor school en het vak en discipline als houding. Daarbij horen vanzelfsprekend ook regels. Zo vinden we het niet meer dan normaal dat je altijd aanwezig bent. En dat leer- en werkruimtes met zorg worden gebruikt. Verder werkt SintLucas met respect voor het milieu. Dit zorgt voor een prettige, veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Vacature Docent Creativity, locatie Eindhoven Brochure vmbo 2015 / 2016