ONDERWIJS

Kern van ons onderwijs is dat je werkt aan de vervulling van jouw ambities. En dat je tijdens de opleiding jouw talent en identiteit verder ontwikkelt.

Loopbaanleren
Een diploma halen is belangrijk, maar nog belangrijker vinden wij het dat je een persoonlijk portfolio én een beroepshouding ontwikkelt waarmee je straks succesvol kunt doorstuderen, je droombaan vindt of als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. Jouw opleiding bij SintLucas bepaal je voor een groot gedeelte zelf. Dat doe je samen met je loopbaancoach. Je maakt keuzes uit ons onderwijsprogramma die passen bij jouw interesse, kwaliteiten en ontwikkeling.

Start je in een opleidingsgroep, dan kies je in de loop van je studie een opleiding en mogelijk nog een profiel. Daarnaast biedt iedere opleiding een selectie aan keuzedelen die een plus vormen op en specialisatie toevoegen aan je diploma. Ter voorbereiding op je carrière na SintLucas maak je nog de keuze voor een doorstuderen-, ondernemen- of werken-traject (DOW). Met extra modules binnen je eigen opleiding (verdiepen) of van een andere opleiding (verbreden), levensechte projecten of bijvoorbeeld leren in een studentbedrijf geef je verder richting aan je loopbaan. Tot slot heb je een keuze in je stage bedrijven en loop je misschien wel stage in het buitenland.

Wat leer je?
Het onderwijs bij SintLucas is beroepsgericht. Je doet kennis op, leert vaardigheden en ontwikkelt je houding gericht op je toekomstige beroep. Naast het beroepsgericht leren staan ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen en bijvoorbeeld economie op het programma. En je werkt tijdens de opleiding aan je ondernemersvaardigheden. Want of je later een eigen bedrijf start of niet, een ondernemende en klantgerichte houding is tegenwoordig in bijna ieder beroep belangrijk. Tot slot is er in het onderdeel Loopbaan & burgerschap ook aandacht voor jouw persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling en hoe jij als burger een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij.

Hoe leer je?
SintLucas is een vakschool en de praktijk vormt de basis van ons onderwijs. De grens tussen school en de beroepsomgeving vervaagt. Je leeromgeving op school lijkt op je toekomstige werkplek en en tijdens de opleiding werk je zelfstandig of in groepen al aan opdrachten van echte klanten via SintLucas@work. Of het nou gaat om een commercial, een huisstijl, een glas-in-lood productie of bijvoorbeeld een beursstand, in contact met de klant maak je kennis met alle aspecten van je toekomstige beroep. Ook leer je steeds meer op locatie. Er zijn studenten die les krijgen in het Parktheater in Eindhoven of bijvoorbeeld bij Keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch.