ONDERWIJS

Het onderwijs bij SintLucas is gebaseerd op het beroepsgericht leren. Leren dat gericht is op alles wat je aan persoonlijkheid, kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes samenhangend ontwikkelt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren in je beroep en de samenleving.

Identiteit
We dagen je uit een goede beroepsbeoefenaar te worden. We gaan daarbij uit van jouw talent en ambitie. Wat je gaat ontdekken is: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik worden? Dat doe je niet alleen maar met andere studenten, medewerkers, bedrijven, culturele instellingen en andere scholen die deel zijn van de creative community. In co-creatie dus. Samen denk je na over de beste manieren om te leren waarbij ICT en social media steeds belangrijker worden. Altijd ga je op zoek naar nieuwe mogelijkheden en slimme oplossingen waarbij maatschappelijk verantwoord gedrag en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. 

Praktijk
De praktijk is de basis van ons onderwijs, de grens tussen school en de beroepsomgeving vervaagt. De leeromgeving op school lijkt op je toekomstige werkplek en je werkt aan levensechte opdrachten uit de praktijk. Ook leer je steeds meer op locatie. Bijvoorbeeld een dag in de week in het Parktheater in Eindhoven of in keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch. En je loopt in ieder opleiding stage bij verschillende bedrijven. Het leren binnen en buiten de school draagt bij aan de ontwikkeling van je (beroeps)identiteit. Naast praktijk staan ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen en bijvoorbeeld conceptontwikkeling op het programma en werk je tijdens de opleiding aan je ondernemers- en presentatievaardigheden. 

Ontwikkeling
Met feedback en begeleiding ontdek je jouw kracht. Je wordt steeds meer zelf verantwoordelijk en je stuurt je eigen leerproces. Tijdens de opleiding maak je keuzes die aansluiten bij jouw talent én ambitie en die jou stimuleren. Kiezen voor topmodules, levensechte opdrachten of bijvoorbeeld een studentbedrijf geeft je extra bagage en bereidt je voor op een vervolg op het hbo, of een loopbaan als werknemer of ondernemer.