VORMGEVEN PRODUCT, RUIMTE & MEDIA

Boxtel - niveau 4

Naast specialisten binnen de designwereld is er steeds meer behoefte aan vormgevers die 3-dimensionale met 2-dimensionale vormgeving weten te combineren. Je leert in deze opleiding totaalconcepten ontwikkelen die je kunt vertalen naar producten als een meubelstuk of display, naar interieurs of interieurstyling en bijvoorbeeld grafische en interactieve toepassingen voor bijvoorbeeld reclamecampagnes.

WAT LEER JE?
Je ontwerpen zijn altijd afgestemd op de identiteit en de boodschap van de opdrachtgever en de doelgroep die moet worden bereikt. Je leert dan ook veel over marketing en communicatie. Handmatig en door middel van computerpresentaties visualiseer je jouw idee. Ruimtelijk en technisch inzicht zijn in dit vakgebied belangrijk evenals gevoel voor trends en stijl. Daarnaast is er veel aandacht voor kleur, vorm, licht, beeldgebruik en materialen. 

Door middel van modules, projecten en stages kun je in de loop van de opleiding accenten leggen in een van de volgende richtingen: Vormgeving product, Vormgeving ruimte of Vormgeving media

VAKKEN

  • Algemeen: Nederlands, Engels, rekenen
  • Beroepsgericht: vakken als conceptontwikkeling, marketing, vormgeven, visualiseren, styling, materialenleer, kleurenleer, licht, 2D- en 3D- softwareprogramma’s en 3D-printing aan bod.

NA DE OPLEIDING

  • Werken: Ga bijvoorbeeld aan de slag als allround vormgever, conceptontwikkelaar, visualiser of stylist;
  • Ondernemen: Begin je eigen studio en werk voor diverse klanten
  • Doorstuderen: Er zijn diverse vormgevings-, communicatie- en managementgerichte HBO-opleidingen in de creatieve industrie waarbij je door kan studeren.

TOELATINGSEISEN
Voor Vormgeven Product, Ruimte & Media gelden de volgende toelatingseisen:

  • minimaal een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg
  • een overgangsbewijs van studiejaar 3 naar 4 van havo of vwo
  • portfolio

Bachelor University of Northampton
Excellente studenten van de richtingen Vormgeven Product, Ruimte & Media en Vormgeven, Media en Technologie (Eindhoven) krijgen de mogelijkheid om tijdens hun mbo-4 opleiding te starten met de Britse bachelor (BA) Hons Graphic Communication van de School of Arts University of Northampton UK. Je sluit de bachelor bijna gelijktijdig af met je mbo-4 opleiding. Meer informatie via deze flyer.

 
Uitstroomprofielen