Opening DDW op toekomstige locatie NatLab

 
20 okt 2012
 

De Dutch Design Week expositie van SintLucas is dit jaar in haar toekomstige Eindhovense locatie gebouw NatLab op Strijp S. Op zaterdag 20 oktober tijdens de opening van de expositie hebben mevrouw Mary Ann Schreurs, wethouder van de gemeente Eindhoven en de heer Walther Tibosch, voorzitter college van bestuur SintLucas de intentieovereenkomst tot aankoop NatLab ondertekend.

Dit betekent dat de betrokken partijen er vertrouwen in hebben dat de contracten tot verkoop van het huidige pand van SintLucas in Eindhoven en aankoop van een gedeelte van het gebouw NatLab dit jaar nog ondertekend worden.

Dit feit gaf een extra feestelijk tintje aan de parade die studenten vormgeving en product presentatie hielden voor de ca. 400 gasten. De studenten waren gehuld in creaties van uiteenlopende materialen, geïnspireerd op producten uit het dagelijks leven. Hierna konden de gasten de expositie something old, something new bezichtigen.

De expositie toont werk van studenten van de diverse disciplines binnen SintLucas en is ook ontworpen en ingericht door studenten van verschillende opleidingen.

Andere activiteiten van SintLucas tijdens DDW zijn 21 etalages van de etalageroute, een object voor de design rides (de gratis taxis die rondrijden), deelname aan de stand van Merk Brabant (een initiatief van de provincie Noord-Brabant) en als laatste een groep studenten die de redactie van DDW redactioneel ondersteunen op audiovisueel voor de DDW krant en internet.

SintLucas is al geruime tijd bezig om de gang naar het creatieve centrum van Eindhoven mogelijk te maken. Walther Tibosch: “Als dé creatieve vakschool van Zuid-Nederland kan ik mij geen betere plek wensen voor onze opleidingen dan Strijp S. Wij hebben inmiddels 5 architecten geselecteerd die hadden ingeschreven via een Europese aanbesteding. In de komende weken krijgen de architecten een briefing waarmee zij geïnformeerd worden over onze visie op onderwijs, op de ontwikkeling van onze opleidingen en op onze bijdrage aan de creatieve industrie.

Ons programma van wensen is nog volop in ontwikkeling, mede als gevolg van samenwerkingsonderzoek met o.a. Plaza Futura, Broet en Popei. Uit dit onderzoek moet blijken wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn in Natlab, op Strijp S en binnen Eindhoven.”

De betrokken partijen hebben een gedeelde visie op samenwerking binnen NatLab over bijvoorbeeld het gebruik van ruimtes en faciliteiten en het gezamenlijk ontwikkelen van activiteiten. SintLucas wil in ieder geval zoveel mogelijk beschikbaar stellen voor meervoudig gebruik. Concrete voorbeelden hiervan zijn de lesruimtes, de repro, de ateliers en de sportzaal.

Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar NatLab en de SintLucas beleving die er voor Dutch Design Week is neergezet, kan tot en met zondag 28 oktober dagelijks van 11- 17 uur de expositie bezoeken.